X

Η μεγάλη επιστροφή του “θρύλου” Μάνι Πακιάο

Ο “Πάκμαν” κατέκτησε τον ενδέκατο παγκόσμιο τίτλο του απέναντι στον Μεξικάνο, Τζέσι Βάργκας.

Ant1news

 

Ο Μάνι Πακιάο, ένας από τους σύγχρονους θρύλους της παγκόσμιας επαγγελματικής πυγμαχίας, ήταν ο μεγάλος νικητής στη μεγάλη επιστροφή του στα ρινγκ, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του πως αποσύρεται.

Ο 37χρονος -πλέον- πρωταθλητής των ημιβαρέων βαρών από τις Φιλιππίνες, ο μοναδικός στην ιστορία που έχει κατακτήσει έντεκα, πλέον, παγκόσμιους τίτλους (εννιά φορές, πλέον, παγκόσμιος πρωταθλητής) και μάλιστα ο μόνος, που έχει πάρει τίτλους σε επτά διαφορετικές κατηγορίες (!), νίκησε, τα ξημερώματα, στο Λας Βέγκας τον Αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζέσι Βάργκας, στα σημεία, με ομόφωνη απόφαση των κριτών και του πήρε τον τίτλο.

Ο «Πάκμαν», όπως είναι το παρατσούκλι του, επέστρεψε χθες το βράδυ στη δράση, σε μία αναμέτρηση κόντρα στον 27χρονο Βάργκας και νίκησε μετά από σκληρή μάχη.

Ο Βάργκας, Μεξικανός στην καταγωγή, είχε νικήσει τον Σαντάμ Αλί τον περασμένο Μάρτιο, και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και στα 28 συνολικά παιχνίδια του, είχε μόλις μια ήττα από τον Τίμοθι Μπράντλεϊ τον Ιούνιο του 2005.

Από τις 27 νίκες του οι 10 προέρχονταν, μάλιστα, με νοκ άουτ, αλλά χθες δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με τον θρυλικό Φιλιπινέζο πυγμάχο.