X

Η “καρδιά” της ρυθμικής γυμναστική χτυπάει στην Καλαμάτα

Πάνω από 300 αθλήτριες, από πολλές χώρες, που έχουν ως στόχο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, παίρνουν μέρος σε δυο διοργανώσεις που διεξάγονται ταυτόχρονα.

Ant1news

H 4η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής (Elegant Cup) και η 25η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής (Kalamata Cup 2017) που διοργανώνονται από τον Φιλογυμναστικό Όμιλος Καλαμάτας, ξεκίνησαν χθες Παρασκευή 24/2 και ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή.

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, βρίσκονται περίπου 1500 αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί και συγγενείς για τους αγώνες που γίνονται μαζί χρονικά στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στη «Τέντα» Καλαμάτας, με διοργανωτή τον Φ.Ο. Καλαμάτας και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας.

Οι αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες ανέρχονται στις 300, εξαιρετικά μεγάλος αριθμός που σημαίνει πως και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά και το θέαμα που απολαμβάνει το κοινό είναι εξαιρετικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «kalamata Cup» γίνεται με τη συμμετοχή αθλητριών που έχουν ως κορυφαίο προορισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα στους αγώνες του ΦΟΚ θα αγωνιστούν 17 γυναίκες, 78 Νεάνιδες 90 κορασίδες και 110 Παγκορασίδες από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, την Ινδία, την Ιταλία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και φυσικά την Ελλάδα και την Καλαμάτα.