X

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Άντονι Τζόσουα (βίντεο)

Ο Βρετανός πρωταθλητής νίκησε με τεχνικό νοκ άουτ τον Ουκρανό Βιτάλι Κλίτσκο μπροστά σε 90.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ.

Ant1news

Μπροστά σε 90.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ, ο Βρετανός πρωταθλητής, Άντονι Τζόσουα, κέρδισε με τεχνικό νοκ-άουτ στον 11ο γύρο τον Βλαντιμίρ Κλίτσκο στον τελικό του IBF και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα.

Το ανερχόμενο αστέρι της πυγμαχίας μπορεί να κυριαρχήσει απόλυτα για τα επόμενα δέκα χρόνια, παρουσιάζοντας τη δύναμη και την προσωπικότητα των πρώτων χρόνων του Τάισον.

Στον αντίποδα, οι θεατές χειροκρότησαν τον “παλιό πολεμιστή”, τον 41χρονο Ουκρανό, Βλάντιμιρ Κλίτσκο, που έχασε μετά από μία εξαιρετική μάχη, συμβάλλοντας στην επιστροφή της πυγμαχίας στις μεγάλες ιστορικές βραδιές της.

Ο Τζόσουα απολαμβάνει πλέον την αποθέωση ως «το μεγαλύτερο αστέρι στον βρετανικό αθλητισμό και το μεγαλύτερο αστέρι στην παγκόσμια πυγμαχία», σύμφωνα με τις εφημερίδες στη Βρετανία, που υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα του, έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να «τον μετατρέψουν σε παγκόσμιο φαινόμενο».

 

Ο Έντι Χερν, ο άνθρωπος που είναι πίσω από τον Τζόσουα και τον υποστηρίζει σε κάθε του βήμα, θα προσπαθήσει ο 27χρονος χαρισματικός αθλητής, που κατέκτησε τους τίτλους IBF και WBA, να γνωρίσει ανάλογες στιγμές με το είδωλό του, Μοχάμεντ Άλι.

Ο διαιτητής χρειάστηκε να μπει στη μέση για να σώσει τον Κλίτσκο στον 11ο γύρο και να δώσει τη νίκη στον Τζόσουα, που ήταν η 19η σε ισάριθμους αγώνες.

 

Η βρετανική πυγμαχία είχε χρόνια να δει μια νύχτα όπως αυτή, τόσο συναρπαστική που ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έλεγε ότι ήταν «ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες που έχω δει ποτέ».

 

Ακόμη και ο Κλίτσκο, ο οποίος δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την πυγμαχία στα 41, δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη βραδιά για την πυγμαχία και τους φιλάθλους. Θα εκπλαγείτε ίσως από τη δήλωσή μου, αλλά δεν αισθάνομαι ότι έχασα Απόψε, όλοι κερδίσαμε».

Ο Τζόσουα είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος: «Είμαι πρωταθλητής, αλλά πρώτα απ’ όλα, είμαι ένας καλός άνθρωπος, ένας άνθρωπος της οικογένειας και αγαπώ τη ζωή, ο αγώνας είναι διασκέδαση, δεν είναι οι ζώνες ή τα χρήματα: απλά το απολαμβάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που, μετά από τόση δημοσιότητα και προσδοκία γύρω από αυτόν τον αγώνα, τα έζησα όλα αυτά».