X

Ρολάν Γκαρός:” πόρτα” στην Σαράποβα

Δεν μπορούμε να επενδύουμε στον αγώνα κατά του ντόπινγκ και μετά να καλούμε αθλητές που έχουν καταδικαστεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ant1news

Η Μαρία Σαράποβα που επανεμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους πριν από ένα μήνα στη Στουτγάρδη και πρόσφατα στη Ρώμη, δεν θα είναι παρούσα στο γαλλικό Grand Slam του Ρολάν Γκαρός.

Η Ρωσίδα είδε την ποινή των 2 ετών που της επιβλήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών στο Australian Open να μειώνεται σε 15 μήνες, αλλά το όνειρο της συμμετοχής της στο Ρολάν Γκαρός θα παραμείνει όνειρο.

Οι διοργανωτές του αποφάσισαν να μην της χορηγήσουν «wild card» και ο Πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, Μπερνάρ Γκουντιτσέλι, δικαιολόγησε την απόφαση αυτή δηλώνοντας.

 «Μπορεί να υπάρξει wild card για παίκτρια που επιστρέφει από τραυματισμό, όχι όμως για παίκτρια που επιστρέφει από τιμωρία για ντόπινγκ», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε.

 «Δεν γίνεται να επενδύουμε 1,5 εκ. ευρώ στη μάχη κατά του ντόπινγκ και μετά να καλούμε μια παίκτρια που έχει τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας», τόνισε σχετικά ο Γκουντιτσέλι.

Στο μεταξύ, στο τουρνουά της Ρώμης, μολονότι ήταν μπροστά στο 3ο σετ, η Σαράποβα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρησή της με τη Mιριάνα Μπαρόνι, εξαιτίας τραυματισμού στο αριστερό της πόδι.