X

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του διεκδικεί ο Κοκκινάκης

Ο ελληνοαυστραλός τενίστας με καταγωγή από την Καλαμάτα επανήλθε δριμύτερος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του που του στοίχισε όλη τη σεζόν 2016.

Ant1news

Μετά από μια σπουδαία εμφάνιση, ο Θανάσης Κοκκινάκης, επικράτησε του Τόμος Μπέρντιχ με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά τένις Λος Κάμπος που διεξάγεται στο Μεξικό, όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός με καταγωγή από την Καλαμάτα, κατάφερε να κερδίσει το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από μια συναρπαστική μονομαχία 2 ωρών και 20 λεπτών, και προκρίθηκε στον τελικό του Μεξικάνικου τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον πρόσφατο ημιφιναλίστ στο Wimbledon, Σαμ Κουέρι ο οποίος στο δεύτερο ημιτελικό κέρδισε δύσκολα 3-6, 6-4, 6-4 τον Νταμίρ Τζουμχούρ.

Ο Κοκκινάκης, είχε χάσει ολόκληρη τη σεζόν 2016 λόγω του χειρουργείου στον ώμο ενώ και το 2017 αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Μετά την πρόκριση στον τελικό του Λος Κάμπος, ο Κοκκινάκης θα βρεθεί στο Νο225, ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο, θα σκαρφαλώσει στο Νο165 της παγκόσμιας κατάταξης.