X

Υδατοσφαίριση: Ραντεβού με την Ιστορία έχει απόψε η Εθνική Νεανίδων

Διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου. Αντίπαλες οι Ρωσίδες στον μεγάλο τελικό.

Ant1news

Μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο, που κατέκλυσε το κολυμβητήριο του Βόλου, οι παίκτριες της εθνικής υδατοσφαίρισης νέων γυναικών πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη (7-6) επί της Ολλανδίας και την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δικαιολογημένοι, βεβαίως, οι πανηγυρισμοί, αφού η ελληνική ομάδα “επιβίωσε” από δύο “θρίλερ” μέσα σε ένα 24ώρο (είχε προηγηθεί ο προημιτελικός με τις ΗΠΑ), αλλά απαιτείται συγκέντρωση αφού απόψε στις 20:00 περιμένει η Ρωσία, στον μεγάλο τελικό που θα αναδείξει τη νέα πρωταθλήτρια κόσμου.

«Δεν θεωρώ κανέναν φαβορί, θέλω να παίξουμε με τη Ρωσία συγκεντρωμένα και να κερδίσουμε», δήλωσε μετά το ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Λέανδρος.

«Θέλουμε το χρυσό  και να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας, πως δεν θα αφήσουμε καμιά άλλη ομάδα να πανηγυρίσει μέσα στην έδρα μας», τόνισε από την πλευρά της η Νικόλ Ελευθεριάδου, που πέτυχε το νικητήριο γκολ της εθνικής στην τελευταία περίοδο.

 

Η αρχηγός της ομάδας, Ελευθερία Πλευρίτου, αποκάλυψε ότι «πριν τον αγώνα είχαμε μια μικρή συζήτηση με τις συμπαίκτριές μου. Υποσχεθήκαμε να βγούμε από την πισίνα μόνο νικήτριες. Είμαστε πλέον έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία. Νομίζω αυτό το παιχνίδι δεν χρειάζεται τόσο τακτική, όσο καλή ψυχολογία. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

 

Κορυφαία της εθνικής για ακόμη ένα παιχνίδι και πιθανότατα MVP της διοργάνωσης, η Έλενα Ξενάκη. «Δεν ξέρω αν είμαι παιδί-θαύμα (όπως την αποκαλούν κάποιοι ειδικοί), αυτό που ξέρω είναι ότι η ομάδα μου είναι θαύμα! Εδώ που φτάσαμε, θα κερδίσουμε και στον τελικό. Η νίκη πλέον είναι μονόδρομος».