X

Κωπηλασία: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισε στην τρίτη θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαρασότα.

Ant1news

Στο βάθρο ανέβηκαν οι Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος και Νίνος Νικολαϊδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας της Σαρασότα.

Το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 5:34.64. Μετά από συγκλονιστική μάχη με τη Μεγάλη Βρετανία, το πλήρωμα της Γαλλίας πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5:51.85. Οι Βρετανοί κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 5:52.02.

Στον μικρό τελικό θα αγωνιστούν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Αννέτα Κυρίδου. Η 4η Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κατερίνα Νικολαΐδου, μαζί με τη νεαρή Αννέτα Κυρίδου τερμάτισαν στην 6η θέση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ μένοντας εκτός τελικού.

Με την κατάκτηση της 3ης θέση στον τελικό Δ και 21η στη γενική κατάταξη του σκιφ ελαφρών βαρών ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαρασότα ο Γιώργος Κόνσολας.

Το Σάββατο (15:15 ώρα Ελλάδας) θα αγωνιστεί στην τελευταία του κούρσα το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών με τις Μαρία Πέργουλη και Θωμαΐδα Εμμανουηλίδου να διεκδικούν ένα καλό πλασάρισμα στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ώστε η ελληνική αποστολή να ολοκληρώσει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία την ήδη επιτυχημένη παρουσία τους στη διοργάνωση. Αντίπαλοί τους οι ομάδες Ιταλίας, Κίνας, Γαλλίας, Ρωσίας και Γερμανίας.