X

Το συγκινητικό αντίο του Βαλέριου Λεωνίδη στον Σουλεϊμάνογλου (βίντεο)

Σπαραχτικές σκηνές στην κηδεία του θρύλου της άρσης βαρών. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας σήκωσε στους ώμους το φέρετρο.

Ant1news

Ράγισαν καρδιές στο ύστατο χαίρε του θρύλου της άρσης βαρών, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών. Ο “Ηρακλής τσέπης”, όπως ήταν το προσωνύμιο του βραχύσωμου αρσιβαρίστα, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και εβδομάδες σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, με ηπατική ανεπάρκεια, που αποδιδόταν στον εθισμό του στο αλκοόλ.

Στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου βρέθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής, Βαλέριος Λεωνίδης, ο μεγαλύτερος αντίπαλός του – όπως υπογραμμίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης – για να του πει του στερνό αντίο.

Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο ψυχής του, τα φλας των φωτογράφων άστραψαν όταν ο Βαλέριος Λεωνίδης πλησίασε το φέρετρο και το φίλησε.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Λεωνίδης προσκλήθηκε και ταξίδεψε στη γειτονική χώρα με έξοδα της τουρκικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, καθώς – όπως ο ίδιος παραδέχθηκε – ήθελε πολύ να έρθει στην κηδεία του φίλου του, αλλά λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής του.

 

 

Τραγική φιγούρα η μάνα του Σουλεϊμάνογλου, η οποία δέχθηκε τα συλλυπητήρια από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εκ μέρους της Κυβέρνησης.

 

 

Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους που σήκωσαν στους ώμους το φέρετρο με τη σορό του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.