X

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ η Κορακάκη

Και χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής. Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο.

Ant1news

Η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (587/600), στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής, που διεξάγεται στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ προκριματικού με 587 - 21x (σε 600 βολές), αφού στα έξι σετ η βαθμολογία της ήταν 99, 98, 98, 99, 96, 97!

Η Κορακάκη, μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό, ήταν εκπληκτική και στον τελικό, αφού επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση των αντιπάλων της, συγκεντρώνοντας 243,7 βαθμούς, έναντι 240,1 της Σέρβας Ζοράνα Αρούνοβιτς, που ήταν δεύτερη.

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο 

«Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με τις επιδόσεις της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του για το χρυσό μετάλλιο και για το παγκόσμιο ρεκόρ. 

 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει: «Η Άννα Κορακάκη μας έκανε υπερήφανους ξανά! Αφού έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ, πήρε και το χρυσό στα 10 μέτρα αεροβόλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. Θερμά συγχαρητήρια! Τα σάρωσες όλα!».