X

Χάλκινο μετάλλιο για τον Χαραλαμπόπουλο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης (βίντεο)

Ο Έλληνας πρωταθλητής αφιέρωσε το μετάλλιο του στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ant1news

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, μετά την παγκόσμια διάκριση του 2017, κατέκτησε φέτος την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης που διοργανώθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε αρχικά τον Τσέχο Dusan Tesaric από τον οποίο γνώρισε την πρώτη ήττα, αφού ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος χρεώθηκε με δύο φάουλ. Στη συνέχεια κέρδισε με ευκολία τον Σέρβο Milojkovic και τον Τούρκο Karaca Resat. Στον τέταρτο αγώνα ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος κέρδισε τον Χρήστο Γκιόκα, ο οποίος έχασε κάνοντας δύο φάουλ.  Η εντυπωσιακότερη μάχη του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου δόθηκε απέναντι στον Peter Spusta, τον οποίο κέρδισε με θεαματικό τρόπο και μπήκε στα μετάλλια, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια!

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Azar Maharramov (Καζακστάν), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κούραση του Χαραλαμπόπουλου, μιας και μετά τον προηγούμενο αγώνα δεν του επέτρεψαν να κάνει το απαραίτητο για έναν αθλητή διάλειμμα.

Σκοπός, στόχος και πηγή δύναμης, του παγκόσμιου πρωταθλητή Γιώργου Χαραλαμπόπουλου σε αυτήν τη διοργάνωση ήταν η κατάκτηση μεταλλίου για να το αφιερώσει στους Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται φυλακισμένοι εδώ και τρεις μήνες στην Τουρκία, και έτσι έπραξε μετά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου.