X

Στον τελικό του Champions League η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επιβλήθηκαν της ισπανικής Μπαρσελονέτα στον ημιτελικό και φιλοδοξούν να επαναλάβουν τον άθλο του 2002.

Ant1news

Ένα βήμα μακριά από την κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού.

Νικώντας 6-4 την Μπαρτσελονέτα, στον ημιτελικό του Final-8 που διεξάγεται στη Γένοβα, οι πρωταθλητές Ελλάδας εξασφάλισαν θέση στον τελικό του Champions League (Σάββατο, 21:30) και ονειρεύονται επανάληψη του θριάμβου της Βουδαπέστης, το 2002.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήταν ούτε σήμερα καλοί στην επίθεση, αλλά η εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο (3/11 είχε η ισπανική ομάδα), η εμπειρία και η αποφασιστικότητά τους στην τελευταία περίοδο τους χάρισαν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός είχε 3/8 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, ένα γκολ από θέση φουνταριστού και δύο στην κόντρα. Η Μπαρτσελονέτα είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω και ένα γκολ από την περιφέρεια.

 

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 4-4, 6-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

Μπαρτσελονέτα (Τσους Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουνάριθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Πάουλ, Φερνάντεζ, Ταχούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες.