X

Εντυπωσιακό ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο Χάλε

Αντίθετα από τον Έλληνα πρωταθλητή, η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε στο τουρνουά του Μπέρμιγχαμ.

Ant1news

Με τρόπο εντυπωσιακό ξεκίνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την παρουσία του στο τουρνουά του Χάλε. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, νο 35 στον κόσμο, νίκησε στον 1ο γύρο και απέκλεισε τον 24χρονο Γάλλο Λούκας Πουίγ, νο 18 της παγκόσμιας κατάταξης και νο 5 του ταμπλό.

Ειδικά στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός, καθήλωσε τον αντίπαλό του και το πήρε με 6-2, ενώ στο δεύτερο σετ άντεξε στην πίεση του Πουίγ, πήγε στο τάι-μπρέικ κι εκεί νίκησε 7-6(3).

Στο 2ο γύρο τα πράγματα θεωρητικά δείχνουν πιο εύκολα, καθώς ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 25χρονο Αμερικανό Ντένις Κούντλα, νο 109 στον κόσμο, ο οποίος προέρχεται από τα προκριματικά και στον 1ο γύρο νίκησε 6-4, 6-4 τον 30χρονο Σλοβάκο Λούκας Λάτσκο, νο 96.

Αντίθετα, στην πρεμιέρα του τουρνουά του Μπέρμιγχαμ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μαρία Σάκκαρη, νο 35 στον κόσμο, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στο εκπληκτικό σερβίς της 29χρονης Γερμανίδα Γιούλια Γκέργκες, νο 13 στην παγκόσμια κατάταξη και νο 5 στο ταμπλό. Έτσι, ηττήθηκε με 6-4, 6-4 και αποκλείστηκε.

Η Σάκκαρη, πριν το Γουίμπλεντον, θα αγωνιστεί και στο τουρνουά του Ιστμπουρν.