X

Ευρωπαϊκό πόλο: τσέκαρε το “εισιτήριο” για την τετράδα η εθνική γυναικών

Τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά πήρε η Εθνική πόλο γυναικών νικώντας στα πέναλτι την Ρωσία!

Ant1news

 

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών είναι και πάλι εδώ! Περίπου 6,5 χρόνια μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, κι αφού μεσολάβησαν διαδοχικές και οδυνηρές αποτυχίες, η ελληνική ομάδα επιστρέφει στην τετράδα μίας μεγάλης διοργάνωσης, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώvης.

Σαν να έπρεπε να πάρει ρεβάνς από τον εαυτό της, μετά τους αποκλεισμούς στα πέναλτι στο προολυμπιακό του 2016 και στο Παγκόσμιο του 2017, η εθνική νίκησε σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό τη Ρωσία με 11-10 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 6-6) και πλέον θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (25/7) την Ισπανία, η οποία αναμένεται απόψε να περάσει εύκολα τη Γαλλία, για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι αουτσάιντερ απέναντι στην πανίσχυρη οικοδέσποινα, αλλά τώρα που... λύθηκαν τα μάγια, όλα μπορούν να συμβούν!

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 0-1, 2-0, 2-2, 2-3

Στα πέναλτι: 5-4

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 4, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βερχογκλιάντοβα, Βαχίτοβα, Προκοφίεβα 4, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 2, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 2, Τιμοφέεβα, Χούρζινα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουχ