X

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: νέος θρίαμβος για το ελληνικό μπότσια

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν τα ζευγάρια BC3 στο Λίβερπουλ...

Ant1news

Συλλογή χρυσών μεταλλίων κάνει το ελληνικό μπότσια στο Λίβερπουλ. Μετά την πρωτιά του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στο ατομικό BC3, σήμερα  ήταν η σειρά των ζευγαριών της ίδιας κατηγορίας να βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.

Οι Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα και Κωνσταντίνος Μασούρας, με Sport Assistant τους Κατερίνα Πατρώνη, Κριστίνα Ντέντα και Σωτήρη Χρονόπουλο αντίστοιχα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια BC3, επικρατώντας στον τελικό  5-3 της Αυστραλίας.

Με τις δύο αυτές διακρίσεις, το ελληνικό μπότσια έκανε τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη σε επίπεδο ζευγαριών, αφού ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ούτως ή άλλως βρισκόταν εδώ και μήνες στο Νο-1 του κόσμου στα ατομικά.

Τα σετ (με πρώτη την Ελλάδα): 1-0, 0-2, 4-0, 0-1

Η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο σετ με 1-0, όμως έχασε το δεύτερο 2-0. Στο τρίτο σετ κατάφερε να πάρει διαφορά τριών πόντων από την Αυστραλία, φέρνοντας το σκορ στο 5-2. Οι Αυστραλοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν έναν πόντο στο τέταρτο σετ, με την Ελλάδα να κατακτά τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο με σκορ 5-3.

Στα ομαδικά, η Ελλάδα κατέλαβε την 12η θέση στην κατηγορία BC1/BC2. Την ομάδα συγκροτούσαν οι Χρήστος Κυπριώτης, Παναγιώτης Σουλάνης, Διονυσία Τσακίρη, Αλέξανδρος Παπαδάκης και Δημήτριος Κυριακίδης.