X

“Χρυσή” η Εθνική Νέων Ανδρών στο πόλο

Τα παιδιά του Τεό Λοράντου νίκησαν το Μαυροβούνιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ant1news

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε η Εθνική Ομάδα Πόλο Νέων Ανδρών!

Ο Τέο Λοράντος και τα παιδιά του έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες και μας χάρισαν μία ακόμη μεγάλη διάκριση στο χρυσό καλοκαίρι για τον ελληνικό αθλητισμό, με μεγάλες επιτυχίες σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κόρνα της λήξης βρήκε προπονητή και παίκτες, ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη, στο έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση στην υδατοσφαίριση μέσα στο 2018

Η ελληνική ομάδα έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα πως είναι αποφασισμένη να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και τα κατάφερε, νικώντας με 12-8 το Μαυροβούνιο, στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η γαλανόλευκη κυμάτισε στον υψηλότερο ιστό.

Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ. Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις  (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018.

Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συγχαίρει την εθνική Ομάδα Πόλο Νέων – Ανδρών για την τεράστια επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τη «χρυσή» ομάδα υδατοσφαίρισης,επισημαίνει: «Θερμά συγχαρητήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή σας επιτυχία. Η οποία, είμαστε βέβαιοι, αποτελεί την αφετηρία για άλλα μεγάλα επιτεύγματά σας στο μέλλον».

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα Νέων και στην Εθνική ομάδα Νεανίδων στο πόλο για τις σημαντικές διακρίσεις τους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι επιτυχίες σας δίνουν χαρά και συγκίνηση σε όλους μας», έγραψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Συγχαρητήρια στην «χρυσή» Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με μήνυμά του στο twitter. «Και πρώτοι και αήττητοι! Ακόμα μια χρυσή σελίδα για το ελληνικό πόλο! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή μας Τεο Λοράντο! Αποδεικνύουν σε μια ακόμα διοργάνωση όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά και την άρτια οργάνωση της ομοσπονδίας. Σας ευχαριστούμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Τα συγχαρητήρια τους εξέφρασαν, με ανακοινώσεις τους, πολιτικοί αρχηγιοί και κόμματα.