X

Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ έδωσε 1.000 δολάρια σε ανάπηρο που συνάντησε στον δρόμο (βίντεο)

Αίσθηση προκάλεσε η χειρονομία του δημοφιλή αστέρα της πυγμαχίας. Γιατί χρήστες των social media έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν “ανεύθυνο”.

Ant1news

Συγκίνησε τους απανταχού θαυμαστές του ο θρύλος της πυγμαχίας, Φλόιντ Μεϊγουέδερ, που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται να δίνει 1.000 δολάρια σε έναν ηλικιωμένο άνδρα, καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο 41χρονος μποξέρ είδε τον ανάπηρο άνδρα σε μία διασταύρωση. Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και του έδωσε 1.000 δολάρια.

«Ο Θεός να σε έχει καλά», ακούγεται να του λέει ο ηλικιωμένος άνδρας.

Ο Μεϊγουέδερ προέτρεψε κι άλλους διάσημους, όχι μόνον αθλητές, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Μέσα σε λίγες ώρες, περισσότεροι από 800.000 χρήστες είδαν το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο και πολλοί από αυτούς το κοινοποίησαν, σχολιάζοντάς το.

Αίσθηση προκάλεσαν, πάντως, ορισμένοι χρήστες των social media που… επέκριναν την κίνηση ανθρωπιάς του Φλόιντ Μεϊγουέδερ. Υποστήριξαν αφενός ότι δεν έπρεπε να βιντεοσκοπήσει την πρωτοβουλία του, αφετέρου ότι ο εν λόγω άνδρας μπορεί να πέσει θύμα ληστείας ή να ξοδέψει τα χρήματα σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

 

Όταν είσαι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, με έσοδα 275 εκατ. δολάρια (σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes), το να δώσεις 1.000 δολάρια σε κάποιον που έχει ανάγκη, μπορεί να μην ακούγεται ως κάτι… σημαντικό.

Ωστόσο, αναμφίβολα ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ έδωσε το καλό παράδειγμα προς άλλους ακριβοπληρωμένους σταρ, που “σφυρίζουν αδιάφορα” σε ανάλογες περιπτώσεις.