X

Έκανε κολυμπώντας το γύρο της Βρετανίας! (βίντεο)

Ένας υπεραθλητής κατέκτησε το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ του. Εντυπωσιάζουν οι επιδόσεις του.

Ant1news

Ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε ολόκληρη την ακτή της κύριας Βρετανίας (χωρίς τα υπόλοιπα νησιά της) έγινε ο Ρος Έτζλεϊ (Ross Edgley).

Ο 33χρονος κατάφερε να διανύσει κολυμπώντας πάνω από 2.800 χιλιόμετρα. Το ταξίδι του ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και έκτοτε δεν πάτησε το «πόδι» του στη στεριά, μέχρι χθες που ολοκληρώθηκε ο γύρος της Βρετανίας.

Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματός του, κοιμόταν στη βάρκα που τον συνόδευε.

Ο Ρος κολυμπούσε επί 12 ώρες την ημέρα και αντιμετώπισε μεγάλα κύματα, αλλά και εκατοντάδες μέδουσες, ενώ έπρεπε να τα βγάλει πέρα με την ξεραμένη από το αλάτι στοματική του κοιλότητα.

Υπολογίζεται ότι κατά τη συνολική διάρκεια του ταξιδιού του κατανάλωσε 500.000 θερμίδες και έφαγε πάνω από 500 μπανάνες, οι οποίες του παρείχαν συνεχώς ενέργεια, ώστε να ανταπεξέλθει.

Το ρεκόρ της μακροβιότερης παραμονής στο νερό (το οποίο ήταν 73 μέρες, από το 1998) το έχει καταρρίψει ήδη από τα μέσα Αυγούστου.

Όμως ο Έτζλεϊ δεν κατακτά το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, αφού τον Απρίλιο του 2016 είχε κάνει τη μεγαλύτερη ανάβαση με σχοινί, ίση με αυτή του Έβερεστ. Αυτό ήταν δύο μήνες αφού είχε ολοκληρώσει μαραθώνιο, ενώ τραβούσε αυτοκίνητο…

Δεν έχει, μέχρι τώρα, αποκαλύψει πιο θα είναι το επόμενο εγχείρημά του.