X

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη προκρίθηκαν στους “32” του Australian Open (εικόνες)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Τεράστια στήριξη από τους φιλάθλους για τους Έλληνες αθλητές.

Ant1news

Για μια ακόμα φορά Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες, καθώς και οι δυο προκρίθηκαν στους «32» του Australian Open. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 6-3, 3-6, 6-2, 7-5 τον Βίκτορ Τρόιτσκι και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό, Νικολόζ Μπασιλασβίλι, που επικράτησε του Ιταλού Στέφανο Τραβάλια. Για μία ακόμα φορά εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και η υποστήριξη που γνώρισε ο Τσιτσιπάς από τους Έλληνες ομογενείς της Μελβούρνης.

Ο 20χρονος σταρ δήλωσε μετά το ματς στο Eurosport: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου, είχα μεγάλη στήριξη από τους φιλάθλους που ήρθαν να με δουν, την ελληνική κοινότητα. Η ενέργεια ήταν απίθανη, ένιωσα καταπληκτικά. Μπορεί να μην έπαιξα το καλύτερό μου, αλλά πάλεψα σκληρά, δεν το άφησα να μου φύγει και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα είμαι στον 3ο γύρο», δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Οι φίλαθλοι σου δίνουν πολλή ενέργεια, σε ενθαρρύνουν, σε παρακινούν. Είναι μια ατμόσφαιρα Davis Cup εδώ στη Μελβούρνη. Δεν έχω παίξει στο Davis Cup, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι κάπως έτσι θα είναι όταν παίζεις. Νιώθω σα να παίζω στην Αθήνα και αυτό είναι εκπληκτικό!» 

 

Νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε στο Twitter: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». 

 

Ωστόσο, στους «32» του Australian Open προκρίθηκε και η Μαρία Σάκκαρη, νικώντας 6-1,6-4 την Άστρα Σάρμα από την Αυστραλία. Η 23χρονη Ελληνίδα, έφτασε σε αυτή την επιτυχία, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, μετά από 67 λεπτά αγώνα , απέναντι στην αντίπαλό της που προερχόταν από τα προκριματικά, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους Έλληνες ομογενείς στις εξέδρες του Court 3.

Στον 3ο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Άσλεϊ Μπάρτι, Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, που επικράτησε με 6-2,6-3 της Κινέζας Γιαφάν Γουάνγκ.

Πάντως, μεγάλη ήταν η στήριξη του κοινού και για την Μαρία Σάκκαρη. Μάλιστα, η ίδια έχει ανεβάσει στον λογαριασμό της στο Twitter σχόλιο του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος έγραψε ότι ακούει τον κόσμο να φωνάζει το όνομα της, ενώ βρισκόταν στα αποδυτήρια, απαντώντας σε διαδικτυακό του φίλο που ενώ είχε φύγει από το γήπεδο άκουγε να φωνάζουν το όνομα της Ελληνίδας τενίστριας.