X

Ορίστηκε η νέα μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Open

Το tweet του Έλληνα τενίστα λίγο μετά το θρίαμβό του επί του Φέντερερ και λίγο πριν από τη μάχη του με τον Μπαουτίστα.

Ant1news

H τρίτη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open, μετά τη μεγάλη του νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, που τον έφερε στα προημιτελικά του τουρνουά, συνοδεύτηκε από ένα τρίτο αρχαίο γνωμικό, αυτή τη φορά από το Σωκράτη, που ανέβασε ο Έλληνας πρωταθλητής στο twitter.

«Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει» ( «Η παιδεία, όπως η εύφορη γη, φέρνει πάντα κάτι καλό»), έγραψε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος τις δύο προηγούμενες φορές είχε επιλέξει Αριστοτέλη και Όμηρο.

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Τρίτης τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open, στο παιχνίδι που είναι sold out.

 

Η νέα μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά ορίστηκε να ξεκινήσεις στις 3:30 ώρα Ελλάδος και θα είναι η πρώτη φορά που θα φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, την οποία έχει βάλει στόχο να κατακτήσει.

Ο Έλληνας αθλητής μετά το θρίαμβό του επί του Φέντερερ "αναρριχήθηκε" στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, από το 15 όπου βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την καλύτερη θέση που έχει καταλάβει μέχρι τώρα, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο, θα μπει στην δεκάδα.

Ο αυριανός του αντίπαλος,  Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, βρίσκεται στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.