X

Εκτός μεταλλίων η Μίσκινα

Στο τένις, φαίνεται ότι η Αναστασία Μίσκινα (Νο 3 στον κόσμο) δεν κατάφερε να ξεπεράσει την απογοήτευση της ήττας από την Ζαστίν Ενίν Αρντέν.

Ant1news

Στο τένις, φαίνεται ότι η Αναστασία Μίσκινα (Νο 3 στον κόσμο) δεν κατάφερε να ξεπεράσει την απογοήτευση της ήττας από την Ζαστίν Ενίν Αρντέν στον ημιτελικό της Παρασκευής (20/8).

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στο μονό γυναικών, η 23χρονη Ρωσίδα ηττήθηκε καθαρά από την Αλίσια Μόλικ (Αυστραλία, Νο 23 στον κόσμο) με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Σημειώνεται ότι η Μόλικ εξασφάλισε τη νίκη και το μετάλλιο μόλις σε 64 αγωνιστικά λεπτά.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο "παίζει" χωρίς αντίπαλο. Ο λόγος για την Ζαστίν Ενίν Αρντέν (Βέλγιο) η οποία μετέτρεψε τον σημερινό (20/8) τελικό του μονού γυναικών, σε μία τυπική διαδικασία. Η κορυφαία σύγχρονη τενίστρια ξεπέρασε με άνεση την αντίσταση της Αμελί Μορεσμό (Γαλλία) και κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η μορφή του τελικού δεν "έδειχνε" σε καμία περίπτωση ότι αντίπαλες ήταν τα Νο 1 και Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ενίν ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς, δεν προβληματίστηκε από το σέρβις της Γαλλίδας αντιπάλου της και νίκησε άνετα με 2-0 σετ (6-3, 6-3). Ακολούθησε η αποθέωση της νικήτριας υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού της Τίνα Τάρνερ "You are simply the best". Το χειροκρότημα του κοινού "κέρδισε" και η Μορεσμό, το άξιζε άλλωστε σαν ελάχιστη επιβράβευση για την κατάκτηση του ασημένιου Ολυμπιακού μεταλλίου. Σημειώνεται ότι ο τελικός διήρκεσε 78 λεπτά.

Οι Πάολα Σουάρεζ και Πατρίτσια Ταραμπίνι "χάρισαν" στην Αργεντινή το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό γυναικών στο τένις. Σε αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (21/8) το δίδυμο από την Αργεντινή επικράτησε πολύ εύκολα των Σινόμπου Ασαγκόε/Αι Σουγκιγιάμα (Ιαπωνία) με 2-0 σετ (6-3, 6-3). Η ανωτερότητα των Σουάρεζ/Ταραμπίνι ήταν εμφανής. Απέφυγαν τα αβίαστα λάθη, επέβαλλαν το ρυθμό τους και παίζοντας "επιθετικό" τένις, έφτασαν στη νίκη μετά από 61 αγωνιστικά λεπτά. Σημειώνεται ότι η Αργεντινή έχει κατακτήσει κατά το παρελθόν, δύο ακόμη Ολυμπιακά μετάλλια.

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τη Χιλή. Η μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής, πανηγυρίζει για την κατάκτηση του πρώτου -στην ιστορία της- Ολυμπιακού μεταλλίου στο τένις. Σε αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, ο Φερνάντο Γκονζάλες (Νο 21 στον κόσμο) ξεπέρασε την αντίσταση του Αμερικανού Τέιλορ Ντεντ (Νο 28 στον κόσμο) με 2-1 σετ. Tο πρώτο σετ κατέληξε στην "αγκαλιά" του Γκονζάλες με 6-4, η εξέλιξη όμως της αναμέτρησης στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε. Ο Ντεντ ανέβασε "στροφές", κατέκτησε άνετα το δεύτερο σετ (6-2) και ισοφάρισε σε 1-1.

Στη εξέλιξη του αγώνα οι δύο τενίστες παρουσιάστηκαν ισοδύναμοι και προσέφεραν ένα συγκλονιστικό θέαμα, προς τέρψη των θεατών που γέμισαν το κεντρικό γήπεδο του Ολυμπιακού Κέντρου αντισφαίρισης. Ο Ντεντ είχε δύο φορές τη "χρυσή" ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως τα "match points". Το σκορ έφτασε στο 14-14 και στο 29ο γκέιμ ο Γκονζάλες έκανε την υπέρβαση. "Έσπασε" το σέρβις του αντιπάλου του, έκανε το 15-14 και "τιμώρησε" τον αντίπαλό του, πραγματοποιώντας γρήγορα το 16-14. Το χάλκινο μετάλλιο ήταν οριστικά δικό του και η αποθέωση από τους θεατές μοναδική. Ο Γκονζάλες τους "ευχαρίστησε" μοιράζοντας μπαλάκια στην εξέδρα. Σημειώνεται ότι η διάρκεια του αγώνα ήταν 3 ώρες και 25 λεπτά.

Οι Χιλιανοί Φερνάντο Γκονζάλες και Νίκολας Μασού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών, στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, καθώς στον τελικό νίκησαν 3-2 τους Γερμανούς Νίκολας Κίφερ και Ράινερ Σέτλερ, μετά από συναρπαστικό αγώνα.

Τα σετ:
Φερνάντο Γκονζάλες/Νίκολας Μασού (Χιλή)-Νίκολας Κίφερ/Ράινερ Σέτλερ (Γερμανία) 3-2 (6-2, 4-6, 3-6, 7-6, 6-4).