X

Ελληνικές επιτυχίες στην πάλη

Στα ημιτελικά της κατηγορίας των 63 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης γυναικών, προκρίθηκε η Σταυρούλα Ζυγούρη.

Ant1news

Στα ημιτελικά της κατηγορίας των 63 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης γυναικών, προκρίθηκε η Σταυρούλα Ζυγούρη. Η αθλήτρια του Ατλαντα Καλλιθέας, νίκησε 5-3 στα σημεία τη Σουηδέζα Σάρα Έρικσον και εκτός του ότι εξασφάλισε θέση στην τελική τετράδα, τη Δευτέρα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό.

Η Ζυγούρη αποδείχθηκε "παλικάρι" στον αγώνα με τη "χάλκινη" πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, είχε το ψυχικό σθένος και τη δύναμη να "γυρίσει" το παιχνίδι και τελικά να πάρει τη νίκη με 5-3 με την ολοκλήρωση του εξαλέπτου.

Παράλληλα, η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε και τη ρεβάνς από την Έρικσον, από την οποία είχε χάσει στο Ευρωπαϊκό της Σουηδίας με πτώση σε ένα λεπτό και 19 δευτερόλεπτα. Μια ρεβάνς που σίγουρα θα θυμάται για πολλά-πολλά χρόνια, αφού εκτός του ότι την έχρισε Ολυμπιονίκη, της δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Αντίπαλος της Ζυγούρη στον ημιτελικό των 63 κιλών θα είναι η Αμερικανίδα, Σάρα ΜακΜαν. Η Αμερικανίδα, που μετείχε στο 2ο προκριματικό όμιλο, πέτυχε μια νίκη επί της Λίλι Μενκ (Κίνα) με πτώση, η οποία ήταν αρκετή να της χαρίσει και την πρόκριση, παρά την ήττα που γνώρισε από την Βιόλα Γιάνικ (Καναδάς) στον τρίτο γύρο. Η 24χρονη παλαιστής, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Υόρκης, το Σεπτέμβριο του 2003, είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, επιτυχία που είναι η μεγαλύτερη στην καριέρα της.

"Αιφνιδιάστηκα στην αρχή. Βρέθηκα ουσιαστικά να την κυνηγάω, αλλά πίστευα πάρα πολύ στον εαυτό μου και δεν είχα σκοπό να καταθέσω τα όπλα. Ασφαλώς και είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη μέχρι τώρα παρουσία μου και ελπίζω σε κάτι καλό για αύριο", είπε η Ζυγούρη.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών καθώς και οι αγώνες κατάταξης στην κατηγορία των 63 κιλών έχουν ως εξής:

Ημιτελικά (23/8):

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ (ΕΛΛΑΔΑ)-Σάρα ΜακΜαν (ΗΠΑ)

Λιζ Λεγκράντ (Γαλλία)-Καόρι Ίτσο (Ιαπωνία)

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ 5-6

Στέφανι Γκρος (Γερμανία)-Βιόλα Γιάνικ (Καναδάς)

Βόλχα Κίλκο (Λευκορωσία)-Αλένα Καρτασόβα (Ρωσία)

Η υπόλοιπη κατάταξη στην κατηγορία των 63 κιλών:

9. Λίλι Μενγκ (Κίνα)
10. Σάρα Έρικσον (Σουηδία)
11. Ναταλία Ιβάνοβα (Τατζικιστάν)
12. Λιουντμίλα Γκολοβτσένκο (Ουκρανία)

Στην κατηγορία των 72 κιλών, η Μαρία Λουίζα Βρυώνη πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 2ο προκριματικό όμιλο της κατηγορίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, επικράτησε 4-3 της Μπουρμαά Οτσιρμπάτ από τη Μογγολία και πλέον ελπίζει βάσιμα στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης του 2ου ομίλου που ίσως να μην αντιστοιχεί σε πρόκριση στον επόμενο γύρο, όμως σίγουρα θα της δώσει μια θέση ψηλά στη τελική κατάταξη.

"Ήμουν πολύ καλύτερα από ότι το πρωί. Στο τέλος έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου και παραλίγο να χάσω και το ματς. Είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι αγώνες για μένα και εφόσον προκριθώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου μέχρι το τέλος", είπε η Βρυώνη.

Αντίθετα από τις Ζυγούρη και Βρυώνη, η Σοφία Πουμπουρίδου κατετάγη 12η στην τελική κατάταξη της κατηγορίας των 55 κιλών. Η "χρυσή" παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2002, με τις δύο ήττες από τη γαλλίδα Αννα Γκομίς (10-0 με τεχνική πτώση) και την κορεάτισσα Να Λάε Λι (πτώση και ενώ η Λι προηγείτο με 3-2) δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση της κατηγορίας της.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών καθώς και οι αγώνες κατάταξης στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ως εξής:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (23/8):

Τόνια Βέρμπεεκ (Καναδάς)-Ίντα Τερέζ Κάρλσον (Σουηδία)

Σαόρι Γιοσίντα (Ιαπωνία)-Ανα Γκομίς (Γαλλία)

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ 5-6

Τέλα ΟΝτόνελ (ΗΠΑ)-Μάμπελ Φονσέκα (Πουέρτο Ρίκο)

Ντονγκμέι Σουν (Κίνα)-Να Λάε Λι (Κορέα)

Η υπόλοιπη κατάταξη στην κατηγορία των 55 κιλών:

9. Τετιάνα Λαζάρεβα (Ουκρανία)
10. Όλγα Σμιρνόβα (Ρωσία)
11. Ντιλέτα Τζιαμπίκολο (Ιταλία)
12. ΣΟΦΙΑ ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ)

Στη 10η θέση της τελικής κατάταξης στην κατηγορία των 48 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης γυναικών το οποίο διεξάγεται στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, κατέκτησε η Φανή Ψαθά. Η 4η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2003, με συνολικό απολογισμό μια νίκη σε τρεις αγώνες, δεν κατάφερε να βρεθεί σε τροχιά μεταλλίου, αφού η ήττα από την Λίντιγια Καραμτσάκοβα της στοίχισε πολύ ακριβά και ουσιαστικά της στέρησε το δικαίωμα να συνεχίσει, έστω και για τις θέσεις 5-6.

"Περίμενα κάτι παραπάνω, όμως μετά την ήττα από την Καραμτσάκοβα είδα το έδαφος να χάνεται από τα πόδια μου. Είμαι στεναχωρημένη, γιατί ήμουν προετοιμασμένη για μια θέση στο βάθρο", είπε η Ψαθά αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Μέλνικ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών καθώς και οι αγώνες κατάταξης στην κατηγορία των 48 κιλών έχουν ως εξής:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (23/8):

Τσιχάρου Ίτσο (Ιαπωνία)-Ανζελίκ Μπερτενέτ (Γαλλία)

Ίρινα Μέλνικ (Ουκρανία)-Πατρίτσια Μιράντα (ΠΑ)

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ 5-6

Μπριγκίτε Βάγκνερ (Γερμανία)-Ενκχιαργκάλ Τσογκτμπαζάρ (Μογγολία)

Λίντιγια Καραμτσάκοβα (Τατζικιστάν)-Λορίσα Ούρζακ (Ρωσία)

Η υπόλοιπη κατάταξη στην κατηγορία των 48 κιλών:

9. Χού Λι (Κίνα)
10. ΦΑΝΗ ΨΑΘΑ(ΕΛΛΑΔΑ)
11. Λίντσεϊ Μπελισλέ (Καναδάς)
12. Μαγιέλις Καριπά (Βενεζουέλα)
13. Λεοπολντίνα Ρος (Γουϊνέα-Μπισάου)
14. Φαντχίλα Λουατί (Τυνησία)