X

Εντυπωσίασε ο Αβράμης

Στα προημιτελικά της κατηγορίας των 84 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης, προκρίθηκε ο Δημήτρης Αβράμης.

Ant1news

Στα προημιτελικά της κατηγορίας των 84 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης, προκρίθηκε ο Δημήτρης Αβράμης. Ο παλαιστής του Πανελληνίου, επικράτησε 3-1 στα σημεία του ιρανού Μπεχρούζ Γιαμσιντί και με συνολικό απολογισμό δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο προκριματικό όμιλο.

"Είναι γεγονός, ότι δεν είναι αυτή η καλύτερή μου μέρα. Μπορώ καλύτερα απ αυτό που έδειξα στους δύο πρωινούς αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι κατάφερα να βρεθώ στην οκτάδα και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πιο δυνατός. Με έχει κουράσει πάρα πολύ το παιχνίδι με τον Ιρανό, ο οποίος ήταν δυνατός αντίπαλος και αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι ξεκούραση μέχρι το απόγευμα, έτσι ώστε να διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις, την είσοδό μου στα ημιτελικά", είπε ο Αβράμης.

Έχασε αλλά ελπίζει ο Κώστας Αρκουδέας. Ο πρωταθλητής του Εθνικού, στο δεύτερο αγώνα του, για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης, που διεξάγεται στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, ηττήθηκε 4-1 στα σημεία από τον Μκχιτάρ Μανουκιάν. Με δεδομένο όμως ότι έχει κερδίσει τον Αμερικανό Γουντ, ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, σενάριο πάντως που χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων.

"Δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά του διαιτητή. Τρία λεπτά έπαιζα συνεχώς από κάτω. Το απόγευμα θα αντιμετωπίσω τον Ζαμαντουρίδη. Είναι φίλος μου, αλλά μέσα στο ταπί δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Όσον αφορά την πρόκριση δεν έχουν χαθεί όλα, όμως πρώτα απ όλα θα πρέπει να κερδίσω το συγκεκριμένο ματς", είπε ο Αρκουδέας.

Παρά το άσχημο ξεκίνημα, ο Ξενοφών Κουτσιούμπας, μπόρεσε να βρει το ψυχικό σθένος, ώστε να πάρει τη νίκη στον αγώνα με τον Έντι Μπένγκτσον. Ο παλαιστής του Ολυμπιακού, μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο τρίλεπτο, επικράτησε 5-0 στα σημεία του Σουηδού αντιπάλου του και ουσιαστικά έβαλε εκ νέου υποψηφιότητα για πρόκριση στην οκτάδα της κατηγορίας των 120 κιλών.

"Σημαντικό ότι πέτυχα την πρώτη νίκη στο τουρνουά, όμως δεν στέκομαι εδώ, γιατί οι στόχοι που έχω θέσει είναι υψηλοί. Η συμπαράσταση που έχουμε από τον κόσμο είναι σημαντική και μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω", είπε ο Κουτσιούμπας, ο οποίος το απόγευμα θα δώσει τον τρίτο και τελευταίο του αγώνα, για το 5ο προκριματικό γκρουπ της κατηγορίας του, με αντίπαλο τον Γεωργιανό Μίριαν Γκιοργκάτζε.

Μπροστά στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του βρίσκεται ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν. Ο παλαιστής του Ολυμπιακού, στο δεύτερο αγώνα του για τον 7ο προκριματικό όμιλο της κατηγορίας των 55 κιλών, επικράτησε με πτώση σε 3 λεπτά 31 δευτερόλεπτα του Ουράν Καλίλοφ από το Κιργιζστάν και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την τετράδα. Για να υλοποιηθεί το σενάριο, θα πρέπει ο Κιουρεγκιάν, ο οποίος τη στιγμή που έβαλε τον αντίπαλό του με την πλάτη στο ταπί βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 4-0, να νικήσει το απόγευμα και τον Κινέζο Γιανγκ Σένγκ, ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση και φυσικά το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά.