X

Τέταρτος ο Καρντάνοφ

Ανυπέρβλητο στάθηκε το εμπόδιο του Ιάπωνα Τσικάρα Τανάμπε για τον Αμιράν Καρντάνοφ, που κατετάγη τέταρτος στην κατηγορία των 55 κιλών της ελευθέρας πάλης.

Ant1news

Ο Αμιράν Καρντάνοφ δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στο Σίδνεϊ πριν από τέσσερα χρόνια, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας παλαιστής, ηττήθηκε 7-0 στον "μικρό" τελικό της κατηγορίας των 55 κιλών, από τον Τσικάρα Τανάμπε και έτσι περιορίστηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Το χρυσό μετάλλιο της ίδιας κατηγορίας, κατέληξε στον Ρώσο Μάβλετ Μπατίροφ, ο οποίος στον τελικό επικράτησε 9-1 στα σημεία του Αμερικανού Στίβεν Αμπάς.

Πριν από τέσσερα χρόνια στο Σίδνεϊ, ήταν ο Αζέρος Ναμίκ Αμπντουλάγεφ που στερούσε από τον Αμιράν Καρντάνοφ την πρόκρισή του στον τελικό της κατηγορίας των 54 κιλών. Το Σάββατο, στους Αγώνες της Αθήνας, ήταν η σειρά του Ρώσου Μάβλετ Μπατίροφ να μην επιτρέψει στον Έλληνα παλαιστή, να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της κατηγορίας των 55 κιλών, του Ολυμπιακού τουρνουά ελευθέρας πάλης.

Ο αθλητής του Ηρακλή Περιστερίου, στον ημιτελικό, γνώρισε την ήττα με 7-1 στα σημεία από το Ρώσο αντίπαλό του, που στον άλλο ημιτελικό, έχασε 3-0 στα σημεία από τον Αμερικανό Στίβεν Αμπάς.

Στην κατηγορία των 84 κιλών, ο Λάζαρος Λοϊζίδης κατέκτησε την έκτη θέση της τελικής κατάταξης. Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, σε αγώνα κατάταξης για το Ολυμπιακό τουρνουά ελευθέρας πάλης, ηττήθηκε 3-0 από τον ιρανό Μαγίντ Κονταεί και έτσι περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Τη χαρά του να είσαι Ολυμπιονίκης όντας 19 ετών, γεύεται ο Απόστολος Τασκούδης. Ο Σερραίος παλαιστής, σε αγώνα κατάταξης για την κατηγορία των 66 κιλών ελευθέρας πάλης, ηττήθηκε 6-4 από τον Ιάπωνα Καζουχίκο Ικεμάτσου και κατετάγη έκτος.

"Δεν πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά, αν και είχα προετοιμαστεί πολύ καλά. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν εκπλήξεις και εγώ θεωρώ ότι είμαι μια από αυτές", είπε ο Τασκούδης μετά το τέλος του αγώνα.

Παρά την εντυπωσιακή νίκη, με 5-1, που πέτυχε το πρωί επί του Ούγγρου πρωταθλητή Ευρώπης του 2002 και του 2003, Αρπάντ Ρίτερ, ο Εμζάριος Μπετινίδης δεν είχε ανάλογη συνέχεια και το απόγευμα. Ο Έλληνας παλαιστής, σε αγώνα για τα προκριματικά της κατηγορίας των 74 κιλών, ηττήθηκε 6-1 στα σημεία από τον Ρώσο "χρυσό" Ολυμπιονίκη της Ατλάντα το 1996 και πολλάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Μπουβάισα Σαϊτίεφ και έτσι βρέθηκε εκτός δεκάδας και συγκεκριμένα στην 11η θέση της τελικής κατάταξης.

Εκτός προημιτελικών στην κατηγορία των 96 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά ελευθέρας πάλης, έμεινε ο Αλέξανδρος Λαλιώτης. Ο 32χρονος παλαιστής, στο δεύτερο αγώνα του για τον 1ο προκριματικό όμιλο, ηττήθηκε 4-1 στην παράταση (7:07) από τον Σλοβάκο Πέτερ Πέχα και και έτσι βρέθηκε εκτός πρώτης δεκάδας. Στη γενική κατάταξη, ο Έλληνας αθλητής ήταν 13ος.

Νωρίτερα πάντως, ο Έλληνας παλαιστής πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα, καθώς στον πρώτο του αγώνα επικράτησε 3-2 στα σημεία του Κινέζου Γιουανγιουάν Ουάνγκ.

Την τύχη του Αλέξανδρου Λαλιώτη, είχε και ο Μπεσίκ Ασλανασβίλι. Ο 28χρονος παλαιστής του Ατλαντα Καλλιθέας στο δεύτερο αγώνα του για την κατηγορία των 60 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά ελευθέρας πάλης, ηττήθηκε 3-2 από τον Ιρανό Μασουόντ Τζοκάρ και έτσι κατέλαβε την 11η θέση της τελικής κατάταξης. Υπενθυμίζεται ότι ο Ασλανασβίλι το πρωί είχε επικρατήσει 5-2 στα σημεία επί του Αλβανού Σαχίτ Πριζρενί, νίκη που ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τον "στείλει" στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας του.