X

Νέα κρούσματα - 11η η Πουμπουρίδου

Ακόμη δύο αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε τεστ φαρκμακοδιέγερσης και αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.

Ant1news

Ακόμη δύο αθλητές προστέθηκαν στη "μαύρη" σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αφού η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν θετικοί σε ντόπινγκ κοντρόλ και τιμωρούνται με αποβολή από τη διοργάνωση. Η υπόθεση του Ούγγρου Αρσιβαρίστα Φέρεντς Γκιούρκοβιτς, "ασημένιου" Ολυμπιονίκη στα 105κ., είχε ήδη γίνει γνωστή από την Παρασκευή. Το Σάββατο η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι και το δεύτερο δείγμα του βρέθηκε θετικό και κατά συνέπεια θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις: Αφαίρεση του μεταλλίου, της διαπίστευσης και της κάρτας συμμετοχής.

Μετά το τέλος του αγώνα στην κατηγορία 105κ. ο 24χρονος Γκιούρκοβιτς υποβλήθηκε σε ντόπινγκ κοντρόλ και στο δείγμα του ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη ουσία οξανδρολόνη. "Τυχεροί" της υπόθεσης είναι ο Ουκρανός Ιγκόρ Ραζορόνοφ που θα περιμένει από την Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας του να του φέρει... σπίτι το ασημένιο μετάλλιο. Όσο για το χάλκινο που είχε κατακτήσει, θα "ταξιδεύσει" στη Ρωσία και θα καταλήξει στο στήθος του Γκλεμπ Πιζαρέφσκι, ο οποίος είχε καταλάβει την τέταρτη θέση. Έτσι γίνεται το όγδοο από τα δέκα μέλη της ρωσικής ομάδας Αρσης Βαρών που κατακτά μετάλλιο, στην πιο εντυπωσιακή παρουσία της χώρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη διάσπαση.

Το δεύτερο κρούσμα που ανακοινώθηκε το Σάββατο, αφορά την Μάμπελ Φονσέκα από το Πουέρτο Ρίκο που αγωνίστηκε στο Ολυμπιακό τουρνουά Πάλης και κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία 55 κιλών. Η 32χρονη αθλήτρια είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας στανοζολόλης.

Για τις περαιτέρω ποινές που θα επιβληθούν στους παραβάτες, θα αποφασίσουν οι αρμόδιες διεθνείς ομοσπονδίας IWF (Αρση Βαρών) και FILA (πάλη).

Ο αποκλεισμός της Φονσέκα επηρέασε άμεσα την αθλήτριά
μας στην κατηγορία της Πορτορικανής, Σοφία Πουμπουρίδου, η οποία κατ αυτόν τον τρόπο κέρδισε μια θέση στην τελική κατάταξη. Έτσι η Ελληνίδα αθλήτρια από 12η ανέβηκε στην 11η θέση, έχοντας στο ενεργητικό της δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Η κατάταξη στην κατηγορία των 55 κιλών, με τα νέα
δεδομένα έχει ως εξής:

1. Σαόρι Γιοσίντα (Ιαπωνία)
2. Τόνια Βέρμπεεκ (Καναδάς)
3. Ανα Γκομίς (Γαλλία)
4. Ίντα Τερέζ Κάρλσον (Σουηδία)
5. Ντονγκμέι Σουν (Κίνα)
6. Τέλα ΟΝτόνελ (ΗΠΑ)
7. Να Λάε Λι (Κορέα)
8. Τετιάνα Λαζάρεβα (Ουκρανία)
9. Όλγα Σμιρνόβα (Ρωσία)
10. Ντιλέτα Τζιαμπίκολο (Ιταλία)
11. ΣΟΦΙΑ ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ)