X

Άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

247 ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ποιοι έριξαν άκυρο και "παρών".

Ant1news



Της Όλγας Παναγιωτίδου

Την άρση της ασυλίας των έξι  βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Όλοι οι παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου, καθώς οι 247 βουλευτές που ψήφισαν, είπαν «ναι» στην άρση της ασυλίας τους.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, του Στάθη Μπούκουρα, του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, του Γιώργου Γερμενή και του Ηλία Παναγιώταρου για δεύτερη υπόθεση, ψήφισαν 246 βουλευτές.

Στην κάλπη για τον Ηλία Παναγιώταρο (για το αδίκημα που αφορά στη διατάραξη της κοινής ειρήνης) βρέθηκε ένα ψηφοδέλτιο βουλευτή που δήλωνε «παρών» και πρόκειται για τον Βασίλη Καπερνάρο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο κ. Καρπενάρος ρωτήθηκε να δικαιολογήσει γιατί ψήφισε «παρών» στην άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου και είπε επειδή δεν ήταν εξειδικευμένο το αδίκημα της στάσης.

Στην κάλπη βρέθηκε κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για τους βουλευτές Γερμενή, Ηλιόπουλο, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο, που είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, που διέγνωσε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την δίωξή του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Επίσης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης ψήφισε «λευκό» στην περίπτωση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και ανέφερε πως το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται δεν αφορά στη βία.





Νωρίτερα, επί των υποθέσεων που τους κατηγορούν, το show τους έδωσαν οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές, οι Ηλ. Παναγιώταρος, Ηλ. Κασιδιάρης, Π. Ηλιόπουλος και Μπούκουρας, που χαρακτήρισαν πολιτικές τις διώξεις τους, ενώ ο Γ. Γερμενής και ο Χρ. Αλεξόπουλος δεν θέλησαν να πάρουν το λόγο για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, δείχνοντας ρήγμα στους κόλπους του νεοναζιστικού μορφώματος.

Περισσότερο φορτισμένος ήταν ο Π. Ηλιόπουλος που αναφέρθηκε στην κόρη που περιμένει τις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι θέλει να είναι περήφανη για τον πατέρα της.

Πρώτη υπόθεση που συζητήθηκε ήταν του Ηλ. Παναγιώταρου για πρόσκληση επεισοδίων με τον ίδιο να ζητά με αρκετή δόση ειρωνείας μόνιμη άρση της βουλευτικής του ασυλίας, «για να μην κουράζονται το Σώμα και οι επιτροπές».

Για άθλια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής και παράνομες διώξεις μίλησε ο Ηλ. Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι στο εδώλιο θα έπρεπε να καθίσουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αλλά και οι κλέφτες και απατεώνες που ξεπούλησαν στη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους. «Διώκομαι για αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου και δεν έχω να απολογηθώ για καμία, δεν έχω διαπράξει κάτι μεμπτό», είπε ο Π. Ηλιόπουλος. Την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ζήτησε ο Στ. Μπούκουρας.