X

Σκληρό παζάρι για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την τροπολογία με την οποία θα ανασταλεί η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με κεντρικό στόχο την επίτευξη ευρύτατης πλειοψηφίας στην αυριανή ψηφοφορία.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Κοινοβουλευτικά στελέχη που παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις εκτιμούν ότι  ο συγκεκριμένος στόχος καθίσταται τις τελευταίες ώρες εφικτός.

Σε αυτό κατατείνει και η προώθηση από πλευράς του Υπουργού Εσωτερικών κ.Γιάννη Μιχελάκη νομοτεχνικών βελτιώσεων επί των διατάξεων της τροπολογίας που προβλέπουν ότι η διακοπή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων Θα αφορά αποκλειστικά στις περιπτώσεις: α)εγκληματικής οργάνωσης και τρομοκρατίας, β)στην «περίπτωση άσκησης δίωξης», αλλά και γ)της  «επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατόπιν αδείας της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος.

Επιπλέον θα εφαρμόζεται όταν η δίωξη στρέφεται «κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης, ενώ θα αποφασίζεται από την Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

«Καταστήσαμε ταυτόχρονα σαφές ότι ο στόχος μας ήταν η ευρύτερη πολιτική συναίνεση και είχα για το σκοπό αυτό αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, έτσι ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιάννη Μιχελάκη.