X

Φ. Γεννηματά: Μία και μοναδική λύση για τα ΕΑΣ

Η πρόταση που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα η κυβέρνηση για τα ΕΑΣ είναι η μοναδική λύση, σύμφωνα όσα είπε η Φ. Γεννηματά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ant1news



Να βάλουν πλάτη όλα τα κόμματα και να στηρίξουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που παρέχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας περιέγραψε με τα μελανότερα χρήματα την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα ΕΑΣ και με αφορμή τις επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η κατάσταση δεν χωρά μισόλογα.

«Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι "νοιάζομαι για το μέλλον της εταιρείας, αλλά δεν παίρνω την ευθύνη να δώσω τη μοναδική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να διατηρηθεί και να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση όσο πιο σκληρά μπορούμε όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα», τόνισε, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υιοθέτηση στάσης Πόντιου Πιλάτου.

Καυστικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Άμυνας Κ. Τασούλας: «Έχετε δίκιο. Σας λέω λοιπόν να μην ψηφίσετε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να κλείσει το εργοστάσιο και να μην μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Φ. Γεννηματά  στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο στάδιο, με την κυβέρνηση να μην συζητά τίποτα άλλο πέραν της πρότασης που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα.

«Η πρότασή μας απαντάει στις ανάγκες της εθνικής άμυνας, εξασφαλίζει την ασφάλεια του εφοδιασμού και την προοπτική και παράλληλα απαντά στην ανάγκη μιας βιώσιμης εταιρίας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει ανοιχτή την εταιρία και να μην καταρρεύσει με όλο αυτό το πλέγμα των προβλημάτων της.