X

Με «μυστικούς πράκτορες» στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ

Συνοδεία τριών ατόμων, για τους οποίους αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα τους, έφθασε στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Υποστήριξε ότι δεν γίνονταν παρακολουθήσεις επί των ημερών του.

Ant1news



Κινηματογραφική παρουσία Δραβίλλα στη Βουλή που εμφανίστηκε με «μυστικούς πράκτορες» για να καταθέσει για το ζήτημα των υποκλοπών που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και της ελληνικής υπηρεσίας επί ημερών Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο διοικητής της ΕΥΠ επικαλούμενος το απόρρητο αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα των συνοδών του, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ο Απ. Κακλαμάνης  και η Λ. Κανέλλη ζήτησαν την απομάκρυνσή τους, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να τονίζει πως μετά από αυτές τις εξελίξεις η ίδια δεν δεσμεύεται από το απόρρητο.

Οι πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι τα τρία άτομα που συνόδευαν τον διοικητή της ΕΥΠ προσήλθαν στην αίθουσα για να ελέγξουν το χώρο και στη συνέχεια αποχώρησαν. Τα μέτρα ασφαλείας πάντως, είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς δεν επιτράπηκε ούτε η παρουσία των δημοσιογράφων ακόμη και έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, πάντως, ο κ. Δραβίλλας δήλωσε στην Επιτροπή ότι δεν γίνονταν παρακολουθήσεις επί των ημερών του.

Ο Θεόδωρος Δραβίλλας κλήθηκε μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκτά δε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις αποκαλύψεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις των αμερικανών πρεσβευτών σε Αθήνα και Άγκυρα το διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών, αλλά και τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η συζήτηση βάσει του Κανονισμού της Βουλής είναι κεκλεισμένων των θυρών, καθώς αφορά δραστηριότητα της ΕΥΠ. Τα μέλη μάλιστα, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Πάντως, η επιτροπή μπορεί να δημοσιεύει τα πορίσματα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την υποχρέωση του απορρήτου.