X

Εξοικονομεί ενέργεια η Βουλή

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος αναδεικνύεται η Βουλή, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων στον τομέα αυτό.

Ant1news



Δίνοντας ένα συμβολικό όσο και ουσιαστικό παράδειγμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου μετά από προετοιμασία αρκετών μηνών κατέθεσαν μια ολοκληρωμένη πρόταση προς τον Σταύρο Καλαφάτη σύμφωνα πάντα με τους όρους του προγράμματος.

«Το έργο αυτό, εκτός των άλλων, θα μειώσει και το λειτουργικό κόστος του κτιρίου του Κοινοβουλίου», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, συγχαίροντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της πρότασης που εγκρίθηκε.

Πρόκειται για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και δευτερευόντως, για έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο κτίριο της Βουλής, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ που σέβονται την αρχιτεκτονική του ιστορικού μνημείου και δεν αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του. Το ποσό θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του 2015.