X

"Νίπτει τας χείρας του" ο Δραβίλλας

Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του για τα όσα έχουν ακουστεί για παρακολουθήσεις βουλευτών ο διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δραβίλλας, που κατέθεσε το πρωί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ant1news

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής που ξεκίνησε επεισοδιακά λόγω της παρουσίας τριών ατόμων που τον συνόδευαν, ο Θ. Δραβίλλας σύμφωνα με πληροφορίες, διέρρηξε τα ιμάτια του, ότι επί ημερών του δεν γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τους διαλόγους χρυσαυγιτών που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και αποτελούν προϊόν υποκλοπής, είπε ότι αυτές έγιναν ύστερα από εισαγγελική εντολή και σε συνεργασία με τους παρόχους.

Στην ακρόασή του, φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες, αλλά αποτύπωση των κλήσεων, ενώ διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων ». Μίλησε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για ένα όχημα, τύπου τζίπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.

Το θέμα πάντως, των υποκλοπών απασχόλησε και την Ολομέλεια της Βουλής με τον Π. Κουρουμπλή να αναφέρεται στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ Σ. Βούλτεψη να απαντά πως δεν γίνονται παρακολουθήσεις σε εσωτερικό επίπεδο μεταξύ αρχηγών κομμάτων. Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ο Ηλ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι κατατέθηκαν μηνύσεις για το θέμα των υποκλοπών, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, τους παρακολουθούσαν πριν τις συλλήψεις τους αλλά και μετά, αφού διέρρευσε συγκέντρωσή τους στα διόδια που δεν είχαν ανακοινώσει.

Στο μεταξύ όπως διευκρινίσθηκε από το γραφείο Τύπου της Βουλής, τα πρόσωπα που συνόδευαν τον διοικητή της ΕΥΠ στο Μέγαρο της Βουλής για την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προσήλθαν στο κτίριο μαζί με τον κ. Δραβίλλα, επιδεικνύοντας στη φρουρά τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Εν συνεχεία, συνοδεία μελών της αστυνομικής φρουράς, έφτασαν μέχρι την αίθουσα, που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών.