X

Διάλογο για τις συνδικαλιστικές άδειες προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μέτωπο με τους «εργατοπατέρες» ανοίγει η κυβέρνηση, εντάσσοντας στο τραπέζι του διαλόγου και το θέμα των συνδικαλιστικών αδειών δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να ασχοληθούν με την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ant1news



Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα αρμοδιότητας του, προανήγγειλε την έναρξη του διαλόγου για τις συνδικαλιστικές άδειες, καθώς απηχούν αντιλήψεις άλλων εποχών.

«Η συνδικαλιστική δράση δεν είναι ασύμβατη με την εργασία», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

Η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αφορά στα ζητήματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και ειδικότερα στην επιλογή προϊσταμένων και γενικών διευθυντών. «Να δούμε με θάρρος και τόλμη το θέμα της επιλογής ανθρώπων που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης με τις προδιαγραφές εκείνες που πρέπει να υπηρετούν», είπε, χαρακτηρίζοντας  την πρωτοβουλία αυτή «πραγματική τομή».