X

Επίθεση Ματθαιόπουλου κατά Λαζαρίδη με φόντο τις δολοφονίες

Επίθεση Ματθαιόπουλου κατά Λαζαρίδη στη Βουλή με φόντο τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την περασμένη Παρασκευή.

Ant1news


Παιχνίδι επικοινωνιακής ανάκαμψης με τη δολοφονία των δύο νεαρών μελών της επιχειρεί η Χρυσή Αυγή, με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο να επιτίθεται κατά πάντων από το βήμα της Βουλής και να ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη «ότι θα έρθουν κι άλλοι νεκροί εάν συνεχιστεί η ένταση».

«Πως είναι δυνατόν ο συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Λαζαρίδης να λέει ότι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα; Υπάρχει εισαγγελέας να παρέμβει;» αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι την Χρυσή Αυγή δεν θα τη σταματήσουν «ούτε με σφαίρες, ούτε με κανέναν τρόπο».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έφτασε στο σημείο να βάλλει και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας επειδή «δεν βρέθηκε να κάνει έστω μια τυπική δήλωση», χαρακτηρίζοντας για άλλη μια φορά  ηθικό αυτουργό της διπλής δολοφονίας την κυβέρνηση. «Αυτό που δεν μπορούσε να κάνει το κράτος, το έκανε το παρακράτος», κατέληξε.

Ο Νίκος Τσούκαλης  από την ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αρτέμη Ματθαιόπολου μίλησε για καπήλευση δύο νεκρών παιδιών από ένα κόμμα που έχει στον πυρήνα του και στην  πρακτική του την απόλυτη βία και μάλιστα –όπως είπε- τη βία ως σκοπό. Πρόσθεσε δε, πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής παρέλειψε να κάνει  αυτοκριτική για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ένα μέλος του κόμματος του.