X

Στο κόκκινο η παραβατικότητα στα ενεχυροδανειστήρια

Ιδιαίτερα προσεχτικοί οφείλουν να είναι οι καταναλωτές που καταφεύγουν σε ανταλλακτήρια- ενεχυροδανειστήρια, καθώς η παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο.

Ant1news

Στους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 407 παραβάσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το 59% λειτουργεί εκτός πλαισίου αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που επικαλείται σε έγγραφη απάντησή του προς τον βουλευτή της ΝΔ Λ. Αυγενάκη ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης , μέχρι και τις 11/10/2013 λειτουργούσαν νόμιμα 939 επιχειρήσεις με 309 υποκαταστήματα.

Το διάστημα από 1/1/2013 μέχρι και την 30/9/2013 διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, από τους οποίους προέκυψαν 407 παραβάσεις.

Το υπουργείο Ανάπτυξης πάντως, και ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς υπογραμμίζει ότι διενεργούνται έλεγχοι από ειδικά συνεργεία, προκειμένου να εντοπίζονται τα ενεχυροδανειστήρια- ανταλλακτήρια που δεν διαθέτουν ζυγαριές υψηλής ακρίβειας, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και εξαπάτησης των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές οφείλουν να είναι προσεχτικοί, ενώ εάν αντιληφθούν οικονομική εκμετάλλευση ή παράνομη συμπεριφορά να το καταγγέλλουν στην τηλεφωνική γραμμή 1520 ή και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr). Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπορούν βάσει του νόμου να ανακτήσουν τα αντικείμενά τους εντός 14 ημερών.