X

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Λύση που δεν θα βάλει λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, καθώς στόχος είναι η αναδιάρθρωσή τους εν λειτουργία, αναζητά η κυβέρνηση, απορρίπτοντας την κριτική που της γίνεται, ότι θέλει το κλείσιμο της εταιρίας.

Ant1news



Στη Βουλή, όπου συζητείται στη σκιά των πιέσεων των δανειστών μας, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στα ΕΑΣ, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως βούληση της είναι να απεμπολήσει την ύπαρξη της αμυντικής βιομηχανίας κατ’ εντολή της τρόικας. Σημείωσε δε, ότι το κόμμα του θα αναζητήσει και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση αυτή.

«Ποτέ δεν μίλησα για λουκέτο και κλείσιμο στα ΕΑΣ, παλεύουμε να αναδιαρθρωθούν και να είναι βιώσιμα», επεσήμανε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά, καλώντας όλα τα κόμματα να στηρίξουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μεταβατικό στάδιο για την οριστική λύση που διεκδικεί η κυβέρνηση.

Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στηρίζουν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που θα δηλώσει «παρών», ενώ δεν θα την ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρά το γεγονός ότι είχαν δώσει την θετική τους ψήφο στην επιτροπή.

Με την ρύθμιση ορίζεται ότι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δίνεται όχι μόνο για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω παράδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις στρατιωτικού υλικού, αλλά και προκειμένου τα ΕΑΣ να μπορούν να υποβάλουν δικαιολογητικά και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας αμυντικού υλικού που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά πυρομαχικά πυροβόλων.

Η Φ. Γεννηματά πάντως, απέρριψε ως «άστοχη και εθνικά επιβλαβή» την τροπολογία που κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για μικροκομματική εκμετάλλευση και δημιουργία εντυπώσεων.

«Υποβάλλατε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μία τροπολογία γραμμένη στο πόδι και την προβάλετε ως τη σωτηρία των αμυντικών συστημάτων. Αγνοείτε πλήρως τους κινδύνους θέτοντας  σε κίνδυνο την εταιρία και τις θέσεις των εργαζομένων. Ανεύθυνα στοιχηματίζει πολιτικά οφέλη σε βάρος εργασιακών δικαιωμάτων», είπε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την άποψη ότι η Φ. Γεννηματά  ενοχλήθηκε από την πληρότητα και την επάρκεια της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Δρίτσας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας δεν θα μπορούσε να φέρει τέτοια ρύθμιση.