X

Στην... αντεπίθεση ο Μηταράκης για τη φέτα

Απάντηση για τα όσα του καταλόγισε ο Αθανάσιος Τσαυτάρης για τα περί φέτας, έδωσε τη Βουλή ο Νότης Μηταράκης.

Ant1news

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ν. Μηταράκης  απαντώντας με αιχμηρή γλώσσα σε όσα περί αδράνειας του καταλόγισε εμμέσως πλην σαφώς την περασμένη εβδομάδα ο Αθ. Τσαυτάρης  για την προστασία της ελληνικής φέτας ενόψει της συμφωνίας Ε.Ε.- Καναδά.

«Ειδικά με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαμε αμφίδρομη επικοινωνία», επεσήμανε με την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Ν. Μηταράκης, προσθέτοντας μάλιστα, πως ικανοποιήθηκε και το αίτημα να προστατευθούν κι άλλα προϊόντα πέραν της φέτας, της ελιάς Καλαμάτας και της μαστίχας Χίου και συγκεκριμένα άλλα δέκα τρία, μεταξύ των οποίων, ο κρόκος Κοζάνης, η γραβιέρα Κρήτης, το μανούρι, τα φασόλια γίγαντες Καστοριάς αλλά και Πρεσπών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης που την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε την κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, επεσήμανε ότι η κατοχύρωση των ελληνικών θέσεων και η προστασία των ελληνικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης είναι ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη και πως σε ότι αφορά στην φέτα, οι ισχυρισμοί περί μη κατοχύρωσης των ελληνικών δικαιωμάτων είναι αστήρικτοι.

«Για δεκαετίες στην αγορά του Καναδά η κατάσταση ήταν παντελώς ανεξέλεγκτη, όποιος ήθελε χρησιμοποιούσε την ονομασία φέτα, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό και παραπλανούσε τους καταναλωτές», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και διαβεβαίωσε ότι αυτές οι πρακτικές τελειώνουν με την εμπορική συμφωνία.

Άκρως επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα, χαρακτήρισαν την συμφωνία της Ε.Ε. με τον Καναδά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της συμπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να βρίσκεται σε επαγρύπνηση μέχρι την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.