X

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα φάρμακα

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η  τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την μείωση των τιμών των φαρμάκων στην αγορά.

Ant1news

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 206 βουλευτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ναι» ψήφισαν 164 βουλευτές, «όχι» 72 και «παρών» δήλωσαν 10. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.

Κατά της τροπολογίας ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφότου απορρίφθηκε η πρότασή του για ψήφιση της τροπολογίας ανά άρθρο.

Ωστόσο, μεγάλη ένταση λήταν η ένταση ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει η ψηφοφορία να γίνει ξεχωριστά για κάθε άρθρο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ψήφιζαν να λένε ότι ψηφίζουν τα 4 από τα 5 άρθρα της τροπολογίας και καταψηφίζουν το άρθρο 5.

Ωστόσο, ο ψηφοσυλλέκτης δήλωνε ότι ψηφίζουν «όχι» σε όλη την τροπολογία.

Σε ανακοίνωσή της λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, Π. Λαφαζάνης και Π. Κουρουμπλής, η οποία κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλής, χαρακτηρίζουν παράνομη τη διεξαχθείσα ψηφοφορία και προσθέτουν:

«Η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική και αντισυνταγματική, εφόσον αυθαιρέτως στην συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράψατε τις διαφορετικές ψήφους των βουλευτών μας. Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η φαλκίδευση της ψήφου μας».