X

"Όχι" στην εξεταστική για τα υποβρύχια

Δεν πέρασε από τη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ant1news

"Όχι" στην εξεταστική για τα υποβρύχια είπε η Βουλή, καθώς στην ονομαστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 120 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 167 ψήφισαν κατά, σε σύνολο 287.

Η συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας έγινε σε έντονους τόνους και με  ανταλλαγή βαρύτατων υπαινιγμών για εξυπηρέτηση συμφερόντων, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "κολπο γκρόσο" καλώντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης να σταματήσουν «να το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι».

Έκανε λόγο για συγκάλυψη σκοτεινών σημείων της υπόθεσης, επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά ότι απουσιάζει από την συζήτηση γιατί δεν έχει το θάρρος να υπερασπισθεί τον αντιπρόεδρό του, αφήνοντάς τον έρμαιο, ενώ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η στάση του δείχνει ενοχή.   

Χυδαιότητες, συκοφαντίες και ανευθυνότητα καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι πίσω από την κίνηση αυτή, υπάρχουν άλλα κίνητρα: «Συμφέροντα που δεν θέλουν την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η επίθεση εναντίον του «ενέχει το στοιχείο της στρατηγικής εφόδου που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε τόσο μένει από καύσιμα».    

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος ζήτησε «να σπάσει το απόστημα και να βγουν όλα στο φως, ποιοι είναι εκείνοι που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι».

Στόχος του ΚΚΕ είναι η ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικά ρηχή». Πρόσθεσε μάλιστα, πως αν και γνωρίζουν εκ των προτέρων ποια θα είναι η κατάληξη των εξεταστικών επιτροπών, το ΚΚΕ θα πει «ναι».

Στην παραδοχή ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εκτέλεση της σύμβασης του 2010, προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτείνοντας άμεση προσφυγή κατά των ιδιοκτητών των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ, με  παράλληλη συγκρότηση κοινής διακομματικής επιτροπής για τον «καταλογισμό ευθυνών στους πραγματικούς υπεύθυνους, που είναι οι ιδιοκτήτες».