X

Ψηλά ανεβάζει τον πήχη ο Στουρνάρας

Ψηλά ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου για το 2014 ο υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας ότι θα είναι το πιο αποδοτικό έτος.

Ant1news

«Το 2014 θα είναι το πιο αποδοτικό έτος του εκτελούμενου προγράμματος με σημαντικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο και την ελληνική οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφη απάντησή του αναφορικά με το ΤΑΙΠΕΔ και τα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο μεταφοράς του στο Λουξεμβούργο. 

«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις αξιωματούχων ευρωπαϊκών οργάνων και τα σχετικά δημοσιεύματα. Οι θέσεις της χώρας διατυπώνονται επίσημα μέσω της εκπροσώπησής της στα ευρωπαϊκά όργανα», υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ότι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι εκτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Το πρόγραμμα αυτό, συμπληρώνει, εκτελείται εντός του πλαισίου που διαμορφώνουν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, οι προβλέψεις των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά πρωτίστως το ισχύον εθνικό και κοινοτικό δίκαιο.