X

Πρόκληση με τα παχυλά εφάπαξ στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών

Να μην πειραχθούν τα παχυλά εφάπαξ των εργαζομένων του ΟΠΕ, ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Παπαστεργιόπουλος

Ant1news

Απίστευτο κι όμως αληθινό, την ώρα που τα περισσότερα νοικοκυριά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) ζητά να συνεχίσει το δημόσιο να πληρώνει τα παχυλά εφάπαξ των εργαζομένων που βγαίνουν στην σύνταξη και έφθαναν μέχρι και τα 200.000 ευρώ.

Ο Γ. Παπαστεργιόπουλος που ήταν στη Βουλή, που συζητά το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας ζήτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ να μην πειράξει η κυβέρνηση τα εφάπαξ, για τα οποία όπως ισχυρίστηκε οι εργαζόμενοι έχουν καταβάλλει τις σχετικές εισφορές.

Η κυβέρνηση και ο Νότης Μηταράκης πάντως, ήταν απολύτως ξεκάθαρος, ότι μπαίνει ένα τέλος στις παχυλές παροχές προς τους εργαζόμενους του ΟΠΕ. Άμεσα μάλιστα, θα στείλει στον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη επιστολή με την οποία θα του ζητάει να πιάσει μολύβι και χαρτί και να ελέγξει μια –μια τις φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων που αποχώρησαν από τον Οργανισμό τα τελευταία 10 χρόνια, ώστε να διαπιστωθεί εάν κατέβαλλαν το 45% μέχρι την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκαν και πήραν τα 200.000 ευρώ εφάπαξ.