X

Όλα τα στοιχεία που αφορούν βουλευτές ζητά η επιτροπή πόθεν έσχες

Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής ζητά όλα τα στοιχεία που αφορούν βουλευτές, μετά τις αποκαλύψεις για τους τρεις βουλευτές που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ant1news



Στα χέρια του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη βρίσκεται επιστολή του προέδρου της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, Γιώργο Καλαντζή, με την οποία ζητείται να τους δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν σε βουλευτές, μετά το σάλο που ξέσπασε με τα εμβάσματα συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που έστειλαν στο εξωτερικό ο Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ, ο Βασίλης Καπερνάρος  από τους ΑΝΕΛ και η Μαρία Ρεπούση  από την ΔΗΜΑΡ.

Η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το απόγευμα και τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα να συνταχθούν με το περιεχόμενο της επιστολής Καλαντζή. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής, ζητούν τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν βουλευτές, ώστε να ασχοληθούν με το θέμα αυτό.

Πολλά πάντως, ήταν τα μέλη της επιτροπής που αναφέρθηκαν στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους ελέγχους, επισημαίνοντας την ανάγκη τέτοιες υποθέσεις να εκκαθαρίζονται γρήγορα και κατά προτεραιότητα.

Την ίδια τριετία 2009-2012 χρήματα στο εξωτερικό έβγαλαν επίσης οι σύζυγοι των βουλευτών Ν. Σηφουνάκη και Β. Καπερνάρου.