X

Έκανε πίσω η κυβέρνηση στην τροπολογία για την ψήφο των μεταναστών

Αποσύρθηκε η επίμαχη διάταξη μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με το ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Απέσυρε η κυβέρνηση την διάταξη που αφορά στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των μεταναστών, μετά από έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις με το ΠΑΣΟΚ, καθώς βουλευτές του λεγόμενου «Παπανδρεϊκού» μπλοκ αντιδρούσαν έντονα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης διέγραψε από την τροπολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την διάταξη που αφαιρούσε το δικαίωμα από τους νομίμως διαμένοντες στη χώρα μετανάστες, ενώ όπως έγινε γνωστό η τροπολογία θα επανακατατεθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θεσπίζει την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές και ρυθμίζει τον τρόπο ψήφου των ετεροδημοτών, που αύριο Τετάρτη εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει για την απόσυρση της τροπολογίας:

«Η απόσυρση από την κυβέρνηση της τροπολογίας που στερούσε από τους νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, συνιστά δικαίωση όσων επέμειναν ότι η χώρα δεν μπορεί να νομοθετεί στη βάση του δικαίου του αίματος.

Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι η ακροδεξιά ατζέντα δεν πρέπει να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή και με το κριτήριο αυτό θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις».