X

Θύελλα αντιδράσεων για την κατάργηση 23 φορέων του δημοσίου

Πυρά και από το ΠΑΣΟΚ για το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ant1news


Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση 23 φορέων του δημοσίου, με τον εισηγητή του Γιώργο Ντόλιο να χαρακτηρίζει τη διοικητική μεταρρύθμιση «μια τρύπα στο νερό».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξε να ασπάζεται την άποψη της κυβέρνησης ότι εξοικονομούνται πόροι, λέγοντας πως με την κατάργηση των φορέων και οργανισμών θα έχουμε έσοδα 2,7 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα από τις μη δημοσιεύσεις στο Εθνικό Τυπογραφείο απώλεια περίπου 40 εκατ. ευρώ.

«Άρα το επιβαρύνουμε το κράτος, σιγά τα ωά», είπε, αποδεχόμενος πάντως, πως στο παρελθόν, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είχαν ακολουθήσει πολιτικές και λογικές που σήμερα κάποιοι ντρέπονται. «Προφανώς ο κ. Ντόλιος συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια, η κατάργηση φορέων έχει όφελος για το δημόσιο και η κατάργηση των δημοσιεύσεων έχει κόστος για το δημόσια αλλά όφελος για τις επιχειρήσεις», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, είπε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου καθιερώνουν ένα «κανιβαλικό σύστημα» και μια «ανθρωποφαγική μέθοδο», ενώ η διαθεσιμότητα –όπως είπε- λειτουργεί ως προθάλαμος απολύσεων.