X

Ουδείς υπουργός ή υφυπουργός δεν πάτησε στη Βουλή

Άπαντες οι υπουργοί και οι υφυπουργοί απουσίαζαν από τη Βουλή, δηλώνοντας κώλυμα ή αναρμοδιότητα να απαντήσουν σε βουλευτικές ερωτήσεις.

Ant1news



Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν πάτησε σήμερα το πόδι του στη Βουλή για να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών, παρά τις αυστηρές συστάσεις του πρωθυπουργού να μην τους σνομπάρουν.

«Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι», είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς πριν από ημέρες όταν και πάλι απουσίαζαν υπουργοί και υφυπουργοί από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Όλοι οι υπουργοί που επρόκειτο να απαντήσουν σήμερα στις οκτώ βουλευτικές ερωτήσεις, δήλωσαν κώλυμα ή αναρμοδιότητα με συνέπεια να διακόψει η Βουλή τις εργασίες της εντός πενταλέπτου.

Η απροθυμία των υπουργών και υφυπουργών να προσέλθουν στη Βουλή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη που επεσήμανε πως η Βουλή συνεδριάζει χωρίς κυβέρνηση. «Δυστυχώς, σήμερα συνεδριάζει η Βουλή χωρίς κυβέρνηση και αναρωτιέμαι εάν ήταν αναπόφευκτο αυτό και εάν δεν μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση. Είμαι υποχρεωμένος να πω που είναι η κυβέρνηση, τι κάνει και που είναι, ελπίζω αύριο η εικόνα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπής και αντίστοιχη της σημασίας που έχει», είπε.

Κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ σχολίαζαν δεικτικά ότι ο Γιάννης Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος είναι ενήμερος για τις απουσίες των υπουργών. «Καλό θα ήταν ορισμένοι κάποιες φορές να μιλούν ως αντιπρόεδροι και όχι ως κομματικά στελέχη. Κομματική κριτική από το βήμα δεν είναι κατανοητή», ήταν το σχόλιο.

Οι υπουργοί που απουσίαζαν ήταν ο Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που είναι στην Κεφαλονιά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που βρίσκεται στην συνεδρίαση του Eurogroup  και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που είναι στην Αθήνα.