X

Χυδαία επίθεση βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε Μιχελάκη και Σηφουνάκη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Βουλή με αφορμή τις εξελίξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Με ύβρεις, χυδαίες εκφράσεις και φωνές βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στον Γιάννη Μιχελάκη και το Νίκο Σηφουνάκη λίγα μόλις λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι οι δικογραφίες για την άρση της ασυλίας τους φθάνουν στη Βουλή.

«Θα σας γ@@@ αρχ@@@», «είστε λαμόγια και ξεφτιλισμένοι» άρχισαν να φωνάζουν στους διαδρόμους της Βουλής, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν τους αντίκρισαν να συνομιλούν.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξοργίστηκε και θέλησε να τους απαντήσει, αλλά πιο ψύχραιμος ο υπουργός Εσωτερικών τον κράτησε από το χέρι για να μην απαντήσει και να μην δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο. "Κράτησα την ψυχραιμία μου τους αγνόησα σεβόμενος το χώρο της βουλής", σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μαζί με τους Νίκο Μίχο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Πολύβιο Ζησιμόπουλο συνέχισαν να φωνάζουν. «Άντε γ@@@», ωρυόταν ο Ηλίας Κασιδιάρης  και όταν οι δημοσιογράφοι που ακούγοντας τις φωνές πλησίασαν τον Γιάννη Μιχελάκη και το Νίκο Σηφουνάκη για να μάθουν τι συνέβη, εκείνος ήρθε προς το μέρος τους κατηγορώντας την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία και εκτροπή του πολιτεύματος που δεν θα περάσει.

Λίγο αργότερα στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδωσε εντολή σε «αλήτες πουλημένους  δικαστικούς» όπως είπε, να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της δημοσκοπικής ανόδου του κόμματος του.

Στην ολομέλεια της Βουλής λίγο μετά το επεισόδιο, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση που θέλει να εξοντώσει τη Χρυσή Αυγή για θεσμική εκτροπή και επιτέθηκε εκ νέου στην Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι οι βουλευτές του κόμματός του δεν έχουν να απολογηθούν σε κανέναν και για τίποτε.

Με αφορμή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» που ακολούθησε την ενέργεια των ανακριτικών αρχών να ζητήσουν την άρση της ασυλίας μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Χρυσής Αυγής» που δεν είχαν καταστεί κατηγορούμενοι στην εκκρεμή ποινική υπόθεση, αλλά και την εκ νέου άρση της ασυλίας άλλων μελών της ίδιας ΚΟ –μεταξύ των οποίων και του εκπροσώπου Τύπου αυτής-, στην οποία εκτός άλλων γίνεται λόγος για «αλήτες που λυμαίνονται το δικαστικό σώμα και έλαβαν εντολή να κλείσουν στη φυλακή τους βουλευτές τους…» και για «προδότες που διαπράττουν εσχάτη προδοσία και θα τιμωρηθούν σκληρά», το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος περιορίζεται στην εξής επισήμανση :

Πρόκειται ασφαλώς για λυπηρή απόδειξη καινοφανούς αντίληψης της λειτουργίας των Πολιτειακών θεσμών -μεταξύ των οποίων και της Δικαιοσύνης- από εν ενεργεία βουλευτές. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες.