X

Μύλος στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή, ακούστηκαν και τα «καραγκιόζηδες»

Απίστευτη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που δίνει πάτημα σε όσους στηρίζουν τη θεωρία των δύο άκρων και ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Ant1news



Οι καταγγελίες του Νίκου Βούτση στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει να θέσει εκτός νόμου το νεοναζιστικό μόρφωμα, «αξιοποιήθηκαν» άμεσα από το κόμμα του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου και τον βουλευτή του Μιχάλη Αρβανίτη, που βρήκε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το έγκλημα που συντελείται εις βάρος του κόμματός του.

«Είναι πολιτικό κλείσιμο ματιού προς την άκρα δεξιά και την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μια μεθόδευση, από ότι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα. Άρα λοιπόν, κάνετε παιχνιδάκια και σε αυτό το ζήτημα, παιχνιδάκια σε πράγματα που αφορούν ανθρώπους, υποστάσεις», είπε ο Νίκος Βούτσης  στη συζήτηση της ρύθμισης για την ψήφο των μεταναστών. 

«Άντε ρε, καραγκιόζηδες», ήταν η φράση που εκστόμισαν χρυσαυγίτες βουλευτές στο τέλος της ομιλίας του Μιχάλη Αρβανίτη που αφού κατήγγειλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ενοχλήθηκε γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος του είχε γυρίσει την πλάτη την ώρα που ο ίδιος μιλούσε.

Οι φωνές του προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του προεδρείου, αλλά και των βουλευτών με τον Ανδρέα Ψυχάρη από τη ΝΔ να ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να αναρωτιέται τι άλλο πρέπει να γίνει για να ληφθούν μέτρα εις βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής: «Τι περιμένουμε; Κάποιος να βιαιπραγήσει ή να κρατήσει μαχαίρι;».

«Ο καραγκιόζης είναι λαϊκός ήρωας που διακρίνεται για τη σπιρτάδα και την ευφυΐα του, μπορεί να είναι και τιμητικός ο χαρακτηρισμός», απάντησε με θράσος ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος με την αντιπρόεδρο Μαρία Κόλλια Τσαρουχά να παρεμβαίνει λέγοντας: «Μας λέτε καραγκιόζηδες και ότι ο χαρακτηρισμός είναι τιμητικός, μην μας δουλεύετε τουλάχιστον».

«Φθάσαμε να ακούσουμε ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι έπαινος και τιμή», σχολίασε ο Πάρις Κουκουλόπουλος  από το ΠΑΣΟΚ, ενώ Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν είναι εικόνα αυτής της Βουλής.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο προφυλακισμένος και αμετανόητος Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα αλλάξει χίλια ονόματα και χίλια πρόσωπα, προκειμένου να μπορεί να είναι παρούσα στις εκλογές.