X

«Σβήνονται» οι ποινικές ευθύνες των δημάρχων για συμβάσεις έργων

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε η τροπολογία με την οποία «σβήνονται» οι ποινικές ευθύνες δημάρχων για συμβάσεις έργων.

Ant1news



Ένταση και φραστικές αντεγκλήσεις «συνόδευσαν» την αποδοχή της τροπολογίας που υπέγραφε ο Σάββας Αναστασιάδης από τη ΝΔ και απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες δημάρχους που αποδέχονται στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, το παραδοτέο έργο να διαφέρει, αλλά να είναι παρεμφερές από αυτό που αρχικά προβλεπόταν στη σύμβαση.

Για παραβίαση του Συντάγματος και «όνειδος» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει ξεκάθαρη μεθόδευση. Να αποσυρθεί η ρύθμιση, ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της συγκυβέρνησης με τη Σοφία Βούλτεψη να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι οι συνεχείς κατηγορίες που εκτοξεύει προς την κυβέρνηση για κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και εκτροπή, συνιστούν απόλυτη δικαιολόγηση της Χρυσής Αυγής. «Τους δίνετε επιχειρήματα», είπε.

Αναπτύσσοντας την τροπολογία του ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, ανέφερε ότι με αυτή «γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία» και ότι σε καμία περίπτωση κάθε τροπολογία καταθέτει ένας βουλευτής, δεν σημαίνει ότι πάει να καλύψει παρανομία ή πονηριά.

Η αποδοχή της τροπολογίας είναι για να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους δήμους, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, υποστηρίζοντας πως εάν του περνούσε από το μυαλό ότι κρύβεται κάτι από πίσω, δεν θα την είχε αποδεχθεί.