X

Κερδίζει έδαφος η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού θέλει η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή.

Ant1news

Τα 32.000 ευρώ αγγίζουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου με τις προσπάθειες εφαρμογής του να εντείνονται μετά και την προσφυγή της Ζέττα Μακρή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ψυχάρη η υφυπουργός Υγείας εκτίμησε πως μετά την παρέμβαση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία με οδηγία που απέστειλε στους εισαγγελείς εφετών, ώστε να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές για την ομοιόμορφη και συνεχή εφαρμογή του νόμου, η παραβίαση του νόμου καθίσταται δύσκολη.

«Έχει γίνει πρόοδος, αλλά δεν με ικανοποιεί», είπε και τόνισε πως το πολιτικό σύστημα κορόιδευε τον εαυτό του και τον κόσμο και τώρα αυτό θα ανατραπεί.

Να εφαρμοστεί ο νόμος, ζήτησε ο Ανδρέας Ψυχάρης, καλώντας τους βουλευτές που ψήφισαν τον αντικαπνιστικό νόμο να τον τηρήσουν και να σβήσουν το τσιγάρο τους στους χώρους του Κοινοβουλίου που απαγορεύεται. Ο βουλευτής της ΝΔ πρότεινε μάλιστα, να τιμωρούνται με λουκέτα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν εφαρμόζουν το νόμο.