X

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια, Αρβανίτη και Κασιδιάρη

Υπέρ της άρσης ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια, του Μιχάλη Αρβανίτη και του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ant1news

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών τάχθηκαν οκτώ βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, ενώ απούσα ήταν η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και καταψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Το απόγευμα της Πέμπτης η επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της, τις οποίες θα συνεχίζει την Τρίτη το πρωί και με τους υπόλοιπους βουλευτές (Κούζηλος, Γρέγο, Ζησιμόπουλο, Μπαρμπαρούση, Αλεξόπουλο, Κουκούτση, Ματθαιόπουλο) που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη αναφορικά με το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια μέρα στις 15:30 τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στον Κορυδαλλό, όπου θα εξετάσουν τα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.


Σημειώνεται, ότι η κ. Ζαρούλια δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή αλλά έστειλε υπόμνημα, επικαλούμενη κώλυμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, επισκέπτεται τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος της καταλόγισε «περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν παρουσιαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι η εις βάρος του δίωξη «είναι χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική».

«Στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου» τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε:  «Κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή για δύο όπλα που κατείχα με νόμιμη άδεια, όπως αναφέρεται και σε δύο εκθέσεις εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που καταθέτω στην Επιτροπή και τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία οπλισμού που αναφέρει ο νόμος περί διακεκριμένης οπλοκατοχής».