X

«Αντάρτικο» στην ψηφοφορία για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις φορέων

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τροπολογίες, ενώ διαρροές υπήρξαν και από τη ΝΔ.

Ant1news

Απέναντι στην κυβέρνηση βρέθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα και τροπολογίες του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις -καταργήσεις 23 φορέων του δημοσίου.

Κάποιοι καταψήφισαν, ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν παρών, ενώ διαρροές υπήρξαν και από τη ΝΔ αλλά και την ΔΗΜΑΡ.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρακτική υπουργών να καταθέτουν αιφνιδιαστικά τροπολογίες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης , Θάνος Μωραΐτης  και Δημήτρης Κρεμαστινός  δήλωσαν παρών σε όλες τις τροπολογίες, ενώ κατά σε εκείνη του υπουργείου Οικονομικών που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως φωτογραφική επειδή –όπως είπαν- διαγράφει πρόστιμα σε εταιρίες που εμπλέκονται με τριγωνικές –ενδοομιλικές συναλλαγές είπαν οι «πράσινοι» βουλευτές Γιώργος Ντόλιος, Μιχάλης Κασσής, Ιωάννης Κουτσούκος και Ιωάννης Δριβελέγκας.

Οι Απόστολος Κακλαμάνης  και Θάνος Μωραΐτης  καταψήφισαν και άρθρο που καταργεί φορείς χωρίς να μεταφέρονται οι αρμοδιότητες τους, όπως η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι.

Διαρροή υπήρξε και στη ΝΔ με το Νικήτα Κακλαμάνη να δηλώνει «παρών» στην τροπολογία για τη διαδημοτική κινητικότητα, αλλά και στη ΔΗΜΑΡ όπου ο Βασίλης Οικονόμου υπερψήφισε την ρύθμιση για την Κωπαΐδα.

Το νομοσχέδιο «πέρασε» κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της βουλής καθώς υπερψηφίστηκαν όλα τα άρθρα και οι τροπολογίες για το οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.