X

Ανεξάρτητοποιήθηκαν Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος

Νέες απώλειες μετρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά την ανεξαρτητοποίηση της Χρυσούλας Γιαταγάνα και του Κώστα Γιοβανόπουλου.

Ant1news

Οι δύο βουλευτές με κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοινώνουν ότι δεν ανήκουν πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα που εκλέγεται στην Α ´ Θεσσαλονίκης είχε δώσει εδώ και ημέρες ένα στίγμα των προθέσεων της και στο κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται. Η ίδια φέρεται να εχει δυσαρεστηθεί από την στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο πρόσωπο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς επιθυμούσε να "κατέβει" ο γιος της για Αντιπεριφερειάρχης.  

Αντιθέτως, ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους Ανεξάρτητους Έλληνες η είδηση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλου που ήταν και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.  

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέτρα πλέον 15 βουλευτές.

«Η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους και τους καλούν να παραδώσουν τις έδρες τους.

Σε δελτίο Τύπου τους οι δύο βουλευτές εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιούνται 

"Γιατί αποχωρούμε από τους ΑΝ.ΕΛ.

Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα.

Ευχαριστίες εις άπαντες για την κοινή περιπέτεια. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ.
Στους ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι βεβαίως ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας. Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη  σκέψη : από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης.

Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς...
Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία".

Πως αντέδρασαν οι ΑΝΕΛ:

«- Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από την διαπλοκή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στους Ανεξάρτητους Έλληνες με λάσπη,
- μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες,
- μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή,

η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε το Κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής.

Αυτούς που δεν άντεξαν τους καλούμε να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχθούν και αυτοί την γνωστή πρόσκληση».